Wednesday, September 24, 2014

Gijom Muso - Vrati mi se

Prosto mi je neverovatno da je i ovaj septembar već skoro na izmaku i da je došla na red nova mesečna preporuka knjige. A čini mi se kao da sam tek prošle nedelje objavila "Vetrenjače bogova". Vreme zaista kao da leti, ali ja sam uspela da i ovog meseca pročitam nešto novo, a to je "Vrati mi se" od Gijoma Musoa.  


Fotografija preuzeta sa www.vulkani.rs



U mom prvom ovakvom postu sam spomenula da jako volim da čitam njegova dela i prikazala vam svoju dotadašnju kolekciju, tako da je ovo već druga njegova knjiga koju vam preporučujem. Spada u žanr ljubavnih romana, ali ima i elemenata psihologije, preispitivanja sebe i svojih postupaka. 

Ukratko, glavni junak romana je Itan, veoma uspešan psihijatar na Menhetnu, koji se odrekao svoje prošlosti i ljubavi da bi se posvetio karijeri. Jednog jutra dobija pozivnicu za venčanje žene koju je voleo. To je dan kada dobija priliku da ispravi grešku iz prošlosti i ponovo je osvoji, a za to ima dvadeset četiri sata. Međutim, nakon jako uzburkana i misteriozna dvadeset četiri sata, Itana će ubiti nepoznati muškarac. Ali, sledećeg jutra će se dogoditi nešto neverovatno, Itan će se probuditi i shvatiti da ponovo proživljava isti dan. Pruža mu se nova prilika, ukoliko uspe da pametno iskoristi vreme koje je dobio...

Ovo bi bila moja preporuka za predstojeće kišne jesenje dane. Verujem da vas knjiga neće ostaviti potpuno ravnodušnim, ukoliko se odlučite da je pročitate. 

Šta vi čitate u poslednje vreme? Imate li neku preporuku za mene?     

9 comments:

  1. Jao, pa moram ovo da pročitam. Hvala na preporuci :)

    ReplyDelete
  2. Jao, jao :) Dva puta sam procitala "Zato sto te volim" i sada sam otvorila brdo kozmetickih postova da ih lepo iscitam, i naletim preko BlogNewsFeed-a na tvoju preporuku, preskocim sve one postove i prvo otvorim tvoj :D Ima ujutru da odletim do biblioteke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaoo, polaskana sam. :))
      Baš mi je drago što sam te zainteresovala...meni je ovo jedva od najboljih njegovih, naravno posle "Zato što te volim". :)

      Delete
  3. Ja imam preporuku! S obzirom da smo se složile oko Gijoma (apsolutno sam oduševljena skoro svakom knjigom) verujem da bi ti se i ova svidela. U pitanju je Aleksandra Poter - Detektiv za ljubav. Nije mi se dopala naslovnica, ni naziv, ali je knjiga najbolja koju sam do sada pročitala tog tipa! :) Možda je do mene, jer sam fascinirana Indijom, ali je stvarno super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trenutno čitam od nje "Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari" i za sada mi se sviđa, baš je opuštajuća. :)
      Hvala na preporuci, imaću je u vidu. :)

      Delete
  4. Ovo je jedina Gijomova koju nisam procitala, i Central Park, sve imam i volim ih bas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovu obavezno pročitaj ako budeš imala prilike, među najboljim njegovim je. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...