Wednesday, September 17, 2014

Nivea double effect losion za uklanjanje šminke sa očiju

U poslednjih nedelju dana sam se baš ulenjila što se pisanja tiče, nije me htela inspiracija, a ni vreme nije bilo pogodno za pravljenje novih fotografija. Pritom, foto aparat mi i dalje nije u funkciji, tako da mobilni mora da odradi njegovu funkciju (više ili manje uspešno).

Bilo kako bilo, rešila sam da sa vama podelim utiske o ovom Nivea dvofaznom skidaču šminke sa očiju.




Nalazi se u plastičnoj bočici od 125 ml. Kupila sam ga na akciji za 279 din, a regularna cena mu je preko 400 din (čini mi se). Sastoji se iz dva dela - plavog, vodenastog i providnog, uljanog.



Proizvođač kaže: Nivea visage double effect losion za ukljanjanje šminke sa očiju efikasno uklanja čak i najekstremniju vodootpornu maskaru sa trepavica. 
Dvofazna formula sa ekstraktom različka: efikasno uklanja najotporniju šminku, negujuća formulacija štiti trepavice, pogodan je i za osetljivu kožu oko očiju. 
Rezultat: Osetljiv predeo oko očiju je nežno očišćen. Trepavice su zaštićene.

Način upotrebe: Dobro promućkati pre upotrebe. Naneti na vatu ili tupfer i očistiti predeo oko očiju i oči. Bez potrebe za trljanjem. Odgovara osobama koje nose sočiva.




Moji utisci: Kao što je i naglašeno, koristila bih ga uvek tako što bih ga prvo promućkala, da se sastojci dobro sjedine (vidite na slici iznad kako izgleda). Zatim bih sipala malu količinu na vaticu i prislonila na kapak. Držala sam vaticu tako par sekundi i potom prešla u par pokreta preko celog kapka. Senka se lako skidala, ali za maskaru je već bilo malo teže i potrebno je malo trljanja. Ono što mi se ne sviđa je taj osećaj ulja na kapcima i trepavicama nakon skidanja šminke, kao i osećaj blage iritacije očiju. Pritom, ne nosim sočiva, tako da nisam baš sigurna koliko je pogodno za osobe koje ih nose, a proizvođač je naglasio da bi im proizvod odgovarao. Nisam ga testirala na vodootpornoj maskari, jer ih ne koristim, pa ne znam kako bi se tu pokazao.


Sastav:
 Aqua, Isododecane, Cyclomethicone, Isopropyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Centaurea Cyanus Flower Extract, Sodium Chloride, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, CI 60725, CI 62565.


Sve u svemu, proizvod koji me nije oduševio i ne verujem da ću ga ponovo kupiti. Imam svetle i osetljivije oči, tako da mi ovaj proizvod ipak ne odgovara. Možda bi nekome sa manjom osetljivošću bio odgovarajući, ali ja ću morati da potražim neko drugo rešenje. 

Kako vi uklanjate šminku sa očiju? Da li ste koristili ovo ili neko drugo dvofazno sredstvo?

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim postovima, pratite i  FB stranicu bloga.

17 comments:

  1. Ja sam probala razne varijante skidanja sminke sa ociju ranije i sve mi je izazivalo peckanje, iritaciju. Ovo Niveino sredstvo nisam probala. Nedavno sam u dm-u kupila Balea dvofazno sredstvo i bas mi je odlicno. Odusevljena sam. Super skida sminku, a oci me ne peckaju posle toga, pritom imam bas osetljive oci kao sto rekoh. Jedino, da, isto ostavlja tako malo masne tragove nakon ciscenja, ali posto to ionako radim uvece, nije mi problem, plus stvarno imam utisak da neguje i trepavice i samu tu regiju. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam gledala to Balea, koje je i duplo jeftinije...ali sam posegnula za Niveom (akcija + poznati brend)...ali nisam preterano zadovoljna. Baš ću sledeći put da uzmem taj u Dm-u.

      Delete
    2. Hvala Bogu na tvome komentaru! Danas ako naiđem kupujem Baleu :D :*

      Delete
  2. Hm, moram se složiti sa tobom- i meni je smetao taj uljani film koji ostaje (očekivao bi čovek da čisti, a ne ulji). Takođe sam primetila da mi oči budu mrvicu nadražene nakon što maknem blazinicu, a nisam trljala. Ne znam... jedva sam ga potrošila i neću ga više kupovati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znači nisam samo ja u pitanju što se tiče nadraženosti. Taj uljani film manje-više i može da se zanemari, ali nadraživanje očiju mi je najveći problem.

      Delete
  3. Ne koristim dvofazne proizvode za skidanje šminke iz istog razloga zbog kojeg se tebi ovaj proizvod ne sviđa pretjerano - užasni trag ulja koji ostavljaju. Koristila sam jedno vrijeme neki od Essence-a i jedva sam ga potrošila. Nikada više, nema šanse xD

    ReplyDelete
  4. Sad si me pokolebala...Razmisljala sam da ga kupim posle jedne bas poziivne recenzije a cini mi se da ga je mama nekad koristila i da sam joj makla jednom, da su me pekle oci a nema razloga za tim...
    Sad sam opet u rebusu :)
    Do sad sam isprobavala micelarne i nemam neko odusevljenje ni za jednu, nijanse su u pitanju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ukoliko imaš osetljive oči ne bih te savetovala da ga kupiš. Ali opet, sve zavisi od osobe do osobe, možda tebi bude odgovarajući. :)

      Delete
    2. Kupila i odgovara mi :) Ne smeta mi taj masniji trag sto ostaje :) Svetlo braon oci, kod mene je polozio :)

      Delete
    3. Eto dokaza da nismo svi isti...drago mi je da ti odgovara. :)

      Delete
  5. Ja imam isti ovaj proizvod i isto mi smeta taj osjećaj ulja na kapcima... moram uvijek dodatno sa vodom ispirati :// na kraju sam i odustala od njega

    ReplyDelete
  6. Pošto imam jako osetljive oči neću eksperimentisati sa ovim,meni ona obična micelarna jako lepo pomaže u skidanju šminke i oko očiju bez iritacija a jako mi se dobro pokazalo i Garnier mleko mislim na bazi grožđa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ću sledeći put da isprobam Balea dvofazno sredstvo, čitala sam pozitivne komentare o njemu. :)

      Delete
    2. Zamolila bih neku damu da mi odg na pitanje dali micelarna voda sme na oci da se njom uklanja maskara i kreon na pakovanju je malo zbunjujuce a na netu sam procitala da nesme na oci
      kao ni oko njih.Kakvo je vase misljenje?Hvala unapred.

      Delete
    3. Šminku sa očiju uvek uklanjam micelarnom i nisam primetila da mi škodi u bilo kom smislu. Stavim manju količinu na tufer, prislonim na kapak i tako držim 20-30 sekundi dok se šminka sa očiju malo otopi. Nadam se da ti je pomogao odgovor.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...