Saturday, October 4, 2014

Still Popart farba za kosu

Već duži niz godina se farbam u plavo, iako mi je kosa prirodno tamno plava, ali sam želela da ta boja bude svetlija. Uglavnom sam koristila Garnier farbe, a u poslednjih par meseci sam razmišljala o tome da želim da idem ka prirodnijem izgledu kose i da se farbam u nijanse koliko-toliko približne mojoj prirodnoj boji. Tako sam jednom ugledala ovu Still Popart farbu, u broju 7, sa nazivom prirodna plava. Nijansa mi se na prvi pogled jako svidela, malo sam po internetu istražila mišljenja o ovim farbama i tako se odlučila da je isprobam.




U kutiji se nalaze tuba kreme za bojenje od 50 ml, bočica razvijača boje od 75 ml i par zaštitnih rukavica. Naglašeno je i da se najmanje 48 sati pre upotrebe farbe uradi test osetljivosti kože, jer boja može u retkim slučajevima izazvati alergijsku reakciju. Ja do sada nisam imala reakcije na farbe, tako da ovaj test nisam radila, ali ukoliko se prvi put susrećete sa ovakvim proizvodom ili imate jako osetljivo teme, savetujem vam da ga uradite. 


Proizvođač kaže: Popart boja za kosu daje intenzivnu i izrazito sjajnu boju, od korena do vrhova. Potpuno pokriva sede vlasi, a dobijena boja je dugotrajna i ne bledi. Krema za bojenje sadrži prirodno maslinovo ulje koje štiti kožu glave, hrani i neguje kosu, sprečavajući da se ona isušuje ili oštećuje. Boja ima efekat pakovanja, pa je kosa nakon bojenja nahranjena i zaštićena. 

Uputstvo za upotrebu: Stavite zaštitne rukavice i peškir na ramena da biste zaštitili odeću. U plastičnoj ili staklenoj posudi mešajte kolor kremu i razvijač, sve dok se ne dobije homogena pasta. Kremasta struktura ne curi, veoma je razmaziva i pokriva veliku količinu kose. 

Nanošenje: Kao i sve farbe, uvek se nanosi na suvu i neopranu kosu. Ja lično volim da mi kosa bude "prljava" najmanje dva, tri dana pre farbanja. Četkicom za bojenje kose (koje možete kupiti u svakoj parfimeriji) nanosite smesu ravnomerno je raspoređujući po pramenovima kose. Kada završite ceo postupak, ostavite je da deluje 30 minuta (ako imate malo ili nimalo sedih vlasi) ili 40 minuta (ako imate dosta sedih vlasi ili koristite nijansu koja je svetlija od vaše prirodne boje kose). 

Nakon proteklog vremena, možete da započnete sa pranjem. Prvo pažljivo isperite boju mlakom vodom, sve dok voda ne bude čista, pa tek onda perite kosu šamponom na uobičajen način. 


Utisci posle pranja: Kosa mi je na dodir bila mekana i mirišljava. Pre prvog korišćenja ove farbe imala sam dosta svetliju nijansu, tako da rezultat nije mogao da bude kao na kutiji, ali je jako lepo prekrila prethodnu boju i potamnela je. Sledeći put sam opet uzela istu nijansu i rezultat je bio mnogo bolji. Nemam sede, ali mogu da potvrdim da ih dobro prekriva, jer sam farbala i mamu kojoj je kosa potpuno bela. 


Zadovoljna sam ovom farbom i njenom cenom, koja varira od 200 do 250 din, a ponekad se na akciji može naći i za manje. Jedina zamerka, ako mogu tako da kažem, je što se u farbi ne nalazi ono malo pakovanje za kosu koje sam navikla da dobijem uz farbu. Svakako nije nešto što je neophodno, nego samo stvar navike. :)

Da li farbate kosu? Koju farbu obično koristite?

Možete pratiti najnovije postove i na Velike sitnice - blog facebook stranici.

19 comments:

  1. mene je najviše oduševila cijena, mislim da tu još nisam vidjela neku ovako jeftinu boju za kosu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam bila malo skeptična zbog stvarno preniske cene, ali mi je jedna devojka koja je frizerka rekla da su jako dobre. Tako da sam se ipak usudila da je probam i nisam zažalila. :)

      Delete
  2. nemamo ovu marku :D ali super što ti ostavlja kosu mekanom poslije farbanja :)
    farbam se ovisno o raspoloženju i akcijama u trgovini
    nekad uzmem L'oreal, nekad Garnier, nekad Pallete :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šteta baš što ih kod vas nema, imaju i dobre proizvode za negu kose.
      Ja sam bila verna Garnier-u godinama, ali eto malo sam se odlučila na promene. :)

      Delete
  3. Super nijansa i cena, ekstra su im i pakovanja za kosu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se. A pakovanja planiram da isprobam uskoro, čitala sam jako pozitivno o njima.

      Delete
  4. Nadam se da ce mi bar malo potamniti kosu. :D

    ReplyDelete
  5. Ja farbam kosu i to često baš ovom nijansom. Meni je skroz ok, i cena, a i rezultat. Meni je ova boja neka sigurica. Plašim se da probam mnogo svetliju nijansu. Sa ovom mi kosa izgleda prirodno pa retko ko i zna da se farbam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam pre par meseci prestala sa korišćenjem ove, nekako mi se čini da mi više ne odgovara. Drago mi je da se tebi dopada učinak. :)

      Delete
  6. Koristila sam ovu farbu nekoliko meseci zbog cene a i bila sam odusevljena rezultatom koji je bio divan...Kad sam otisla kod frizerke i pohvalila ovu farbu,devojka je prebledela i rekla da odmah prestanem da je koristim jer sadrzi mnogo blansa i da ne bi smeli uopste da je proizvode.Nakon nekoliko meseci taj farbani deo kose je poceo da opada.Od moje duge kose ispod grudi nastao je paz.Trenutni rezultat je divan ali morate gledati na duze staze.Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskreno, ovu farbu sam prestala da koristim posle nešto manje od godinu dana, nekako mi se čini da mi više nije odgovarala. Recenzija je od pre dve godine, sa mojim tadašnjim utiscima, ali je i dalje među najčitanijim.

      Delete
    2. Da, upravo sam se ofarbala i pitam se da li će mi opstati kosa. Ne mogu češalj da provučen kroz ofarbani deo. I to se 6% hidrona. Mislim da ću sutra kod frizera. Očajna sam.

      Delete
    3. .... 6% hidrogena

      Delete
    4. Uh, baš mi je žao što je takva reakcija. Kao što sam napisala iznad, prestala sam da koristim odavno Still farbe i vratila se Garnier-u. Možda je najbolje da pronađeš neke druge koje će ti se bolje pokazati.

      Delete
  7. Still farbe su katastrofa. Cak i posle prvog farbanja a kako li je tek na duze staze. Znaci ne preporucujem. Sada sam crnka i koristim aurine farbe. Kosa mi je porasla i zdrava je. Dok sam upotrebljavala still bilo farbe bilo kokor sampone to je bila plavi led i biserno plava. Kosa je bila lepe boje ali zato ostecena i bezivotna,koza je pekla dok sam bojila i ljustila se. Dok nije duga kosa postala kao metla uprkos adekvatnim pakovanjima madlinovim i arganovim uljem. Znaci haos. Still ne bi trebalo koristiti.

    ReplyDelete
  8. Ja koristim POPART C09 već dugi niz godina....možda i preko 10 godina. Meni je ova boja super i nikakvih nemam problema iako imam dugu kosu. Svi se dive ovoj nijansi plave boje.

    ReplyDelete
  9. Od stilove farbe za kosu pop art c9 mislim da se tako zove ne znam jer sam bacila kutiju sam imala takvu reakciju da sam mislila da cu umreti. Počelo je posle par minuta nakon nanošenja farbe. Prvo me je obuzela vrucina u predelu grudi, pa su mi usne trule. Odma sam je ispala posle toga mi se uočila desna strana lica a posle nisam mogla da disem. Nikad vise ovu farbu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ispravka, usne su utrnule a lice ukocilo

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...