Friday, August 29, 2014

Sidni Šeldon - Vetrenjače bogova

Želja mi je da vam makar jednom mesečno predstavim neku knjigu koja je na mene ostavila utisak. Nemam vremena da često i redovno čitam, ali makar jedna knjiga u mesec dana može da se pročita. Prošlog meseca sam pisala o knjizi "Devojka od papira", a ovaj put je na redu malo drugačije štivo i "Vetrenjače bogova" Sidnija Šeldona.

Sidni Šeldon je bio američki književnik, popularan širom sveta. Rođen je 1917., a preminuo 2007. godine. Napisao je mnoge romane, koji su prodati u milionskim tiražima i postali bestseleri.

"Vetrenjače bogova" je napeti triler, u kome se prožimaju elementi ljubavnog romana i akcije.

Fotografija preuzeta sa zvaničnog sajta knjižare Vulkan

Uspešna univerzitetska profesorka imala je miran porodični život u jednom gradiću u Americi, kada se odjednom sve iz korena promenilo. Nakon misteriozne smrti muža iznenada je izabrana za ambasadora u Rumuniji, zemlji "iza gvozdene zavese", koja je u sukobu sa zemljama Zapada. Ona može da promeni kretanje svetskih događaja, ukoliko bude preživela. Postaće meta najmisterioznijeg i najtraženijeg plaćenog ubice na svetu, koji ima zadatak da se reši nje i njene dece. Samo dva čoveka joj mogu pomoći, a jedan od njih želi da je ubije...

Ovaj roman ukazuje na to koliko je politika moćna i kako ništa ne treba shvatati olako. Neke okolnosti koje deluju kao slučajnosti, možda to i nisu. Osobe za koje mislimo da su nam (ne)prijatelji, možda su sasvim suprotno od toga.

Volite li ovakve knjige? Da li ste pročitali neki Šeldonov roman? 

Ukoliko želite da budete redovno obavešteni o najnovijim postovima, lajkujte FB stranicu bloga.  


  

14 comments:

  1. Ako išta volim, to jesu postovi o knjigama :) Nadam se da ćeš uspjeti jednom mjesečno pisati postove ovakvog tipa, ako ništa mene ćeš mnogo obradovati. Nisam imala priliku čitati ništa od Sheldona, što će se svakako promjeniti u bliskoj budućnosti. Trenutno čitam The Red Dragon, hranim opsesiju Hannibal Lecterom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da još neko deli moju ljubav prema knjigama. :)
      I ja sam tek pre par meseci pročitala svoju prvu Šeldonovu knjigu...drugarice su oduševljene njegovim delima, pa sam i ja odlučila da mu dam šansu. Imam u planu još neke. :)

      Delete
  2. nisam, vise volim ljubavne romane

    ReplyDelete
    Replies
    1. U ovoj ima malo ljubavnih scena, ali ako već ne voliš ovakav žanr, onda bolje preskoči ovu knjigu.

      Delete
  3. Šeldona obožavam, imam nekoliko njegovih knjiga, bio je sjajan pisac... I dalje se sećam kako sam bila užasno tužna kada je umro, zaista mi je bio među omiljenima. I sad je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam tek nedavno počela da ga čitam...u planu mi je "Gospodar igre", čula sam da je jako dobra. :)

      Delete
  4. Volim ovakve postove i kada sam pokretala blog imala sam u planu da jednom sedmično pišem o knjigama, ali nikako da konačno počnem, za sada još uvijek uživam čitajući o knjigama kod drugih. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja volim da čitam o knjigama, nadam se da ćeš uskoro napisati neki takav post. :)

      Delete
  5. Sidnija volim cak i vise od Gijoma jer su mi njegove knjige cistije i lepse za citanje.. Sakupljam i njih polako, evo na ovu jos nisam naletela, a cesto guglam da bih videla koje mi jos fale, ovu prvi put vidim, moram da je pronadjem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sidnija sam kasnije otkrila, ali se slažem da su mu knjige jako zanimljive. Pre neki dan sam kupila od njega knjigu Anđeo tame, a videla sam da i dalje ova može da se nađe na trafikama. :)

      Delete
    2. Andjeo tame je jedna od mojih omiljenih :) Mozes da nadjes sad na trafikama Sjaj zvezda za 300 din.. a ako budes u prilici procitaj Gospodar igre i Gospodarica igre, dva dela vrhunskog trilera, kao i Posle tame :)

      Delete
    3. Željka, jako mi je drago što si komentarisala postove vezane za preporuke knjiga. :)
      Hvala ti na tvojim preporukama, Gospodar i Gospodarica su mi takođe na listi. :) Čak mislim da se jedna od te dve može i naći na trafici, kao i Pakleni planovi.

      Delete
  6. Sheldon rules.
    Procitala sam gomilu njegovih knjiga, preporucujem Ako docekam sutra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skupljam polako njegova dela, mislim da tu nemam u kolekciji. Poslednje koje sam pročitala su Gospodar i Gospodarica igre.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...