Tuesday, August 19, 2014

Maybelline Colorama 654

Pre nekoliko meseci kompanija Maybelline NY Srbija organizovala je na Instagram-u foto konkurs pod nazivom #GoExtreme. Trebalo je da postavimo sopstvenu fotografiju i dodelimo joj #beautyplaneta, nakon čega će žiri odabrati najbolje fotografije. Kako sam u to vreme tek otvorila nalog na toj mreži, rešila sam da tagujem jednu svoju fotografiju, čisto iz radoznalosti. Zaboravivši potpuno na nagradnu igru, nakon nekih mesec dana me je iznenadilo kada sam videla da sam jedna od dobitnica.

Nagrada je bila paketić Maybelline proizvoda, koji se sastojao iz Color Tatoo senke za oči, maskare i laka za nokte, o kojem će danas biti reči.


Fotografija preuzeta sa Maybelline NY Srbija facebook stranice




Lak je, inače, više petrolej plave boje, mada na slikama nikako ne izgleda tako. Tražila sam i po internetu i svima su slike nerealne boje, pa čak i na zvaničnoj stranici nije verno prikazan. Dolazi u bočici od 7 ml, ima četkicu srednje debljine, koja lepo pokriva nokatnu ploču iz dva do tri poteza. Veoma je dobro pigmentovan i ne ostaju ćelava mesta prilikom nanošenja. Ja sam čak stavila samo jedan srednji sloj, koji mi je bio dovoljan, iako uvek volim da stavim makar dva tanka. Brzo se suši, ali nema veliki završni sjaj, tako da sam preko stavila i top coat. Veliki plus je i to što mi je na noktima trajao duže od pet dana, uz minimalno oštećenje na ivici kažiprsta.

Unapred se izvinjavam na lošijim fotografijama, prinuđena sam da slikam mobilnim telefonom.



U zatvorenom prostoru



Na direktnoj sunčevoj svetlosti



Sad da pređem na negativni deo - skidanje ovog laka je prava noćna mora. Prsti su mi bili skroz plavi (izgledala sam kao Štrumpf), a ni tada lak nije potpuno bio odstranjen. Ostali su mi nekako zeleni tragovi na noktima, tako da sam morala da to sve prefarbam nekim drugim lakom, inače ne bih smela da izađem iz kuće. Ne znam da li je to kod svih Maybelline lakova tako, ali isto mi se desilo i pre godinu dana, sa jednim mint primerkom iz Mini colorama kolekcije.

U svakom slučaju, zadovoljna sam ovim lakom - što se tiče boje, pigmentacije i trajnosti, ali jako negativno iznenađena lošim skidanjem sa noktiju. Mislim da ću ga od sada koristiti za nail art ili u kombinaciji sa nekim drugim lakovima, kada on neće biti dominantan.

Da li ste koristili Maybelline Colorama lakove? Kakva su vam iskustva?

Podsećam vas da me možete pratiti i na Facebook stranici, svaka podrška je dobrodošla. :) 


15 comments:

  1. Ista situacija sa skidanjem,noćna mora!Inače je boja divna :)

    ReplyDelete
  2. Verovala ili ne, nemam ni jedan njihov lak pa ne mogu da komentarišem na taj način. Sve što ovde vidim je prelepa boja laka i jako lepi nokti :) Lidija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lidija hvala ti puno na komplimentima. :)
      Ne mogu da te savetujem da uzmeš neki, da ne bi doživela isto što se skidanja tiče. Mada ne mora da znači da je svaka boja tako teška.

      Delete
  3. Takvi plavci i zeleni lakovi uglavnom boje nokte, uvek maži dva sloja baze za njih. Meni je tako Sephorin lak obojio nokte, ali sam imala jedan sloj baze. Ako neće da se skine, uzmi četkicu za zube i trljaj sodom bikarbonom, trebalo bi da ih izbeli. Ja sam ovako štrumfastična bila od laka :D http://4.bp.blogspot.com/-9FaPlGmR75U/UmPvBEIgqPI/AAAAAAAAAVo/CDT7BvuXR3g/s1600/Sephora_curacao-L16.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao isto sam bila takva, čak i gora.
      A moraću da pokušam to sa sodom bikarbonom, dobra ideja. :)

      Delete
  4. Lijepa boja laka,i eto tvoji nokti, patim za njima. :c Mislim da ću ovaj lak zaobići u širokom luku upravo zbog tog što si napisala da ostavljaju tragovi nakon uklanjanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nokti su skraćeni sada na pola od ove dužine...eto da ne patiš mnogo :)
      Ovaj plavi zaobiđi, ali možda neka druga nijansa ne ostavlja takve tragove.

      Delete
  5. Lepa boja , ovo leto sam kupila barem 5 razlicitih plavih nijansi. Resenje problema peel off lakovi :)
    Iskreno ne volim nesto coloramu jer cesto nema neku prekrivenost , ali ovaj je divan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj me je baš iznenadio svojom moći prekrivanja, prvi put da sam imala samo jedan sloj laka na noktima. :)
      Nisam imala do sada susreta sa peel off lakovima, kako to funkcioniše?

      Delete
    2. Nisam ni ja ali sam citala , ne secam se ciji blog da je zadovoljan mislim da je od China Glaze-a.
      Ali sam takodje videla i essence-ov koji sam pikirala da kupim kad svratim do Lily-a. U fazonu namazes kao bazu i posle samo sljustis sa nokta :) kazu da ne ostecuje nokte.

      Delete
    3. Zvuči zanimljivo, moraću da potražim neki da vidim kako deluje. :)

      Delete
  6. imas lepo nokte,merkala sam ovaj lak nekoliko puta ali sam odustala , imam plavih toliko da otvorim second hand radnju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Neću ga sigurno kupiti kada tj ako ikada potrošim ovaj, stvarno me frustrira što ostavlja toliko plave boje posle skidanja.

      Delete
    2. eh dobro si mi rekla ! u principu plavi ostavlja vise nego crni..kao da ima jace pigmente , ali probaj stavi krec belu podlogu !
      bila sam u DM---i nisam ga kupila, sto smatram mojih uspehom:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...