Wednesday, August 27, 2014

Eveline 3 u 1 krema za depilaciju

Depilacija mi je, kao i verovatno svakoj ženi, najomraženiji deo beauty rutine koji bih volela da mogu da izbegnem. Pritom, imam osetljivu kožu, tako da se od depilacije voskom obavezno ospem, a brijač nije preporučljiv za sve delove tela. Kao najjednostavnije rešenje učinila mi se krema za depilaciju. Otišla sam u lokalnu parfimeriju sa namerom da kupim jednu od drugog proizvođača, ali kako je ta bila rasprodata, u mojim rukama je završila ova Eveline, o kojoj ću danas pisati.







Prvo, nisam uopšte ni znala da Eveline proizvodi i kreme za depilaciju, jer sam uglavnom čitala recenzije proizvoda za nokte. Drugo, iznenadio me je izbor krema koje imaju, ali sam se nekako odlučila za ovu koja je namenjena depilaciji pazuha, ruku i bikini zone.

Šta kaže proizvođač: Ultra nežna krema za depilaciju osetljivih delova na telu detaljno i potpuno otklanja dlačice. Smirujući ekstrakt aloje. Pre prve upotrebe uraditi alergijski test: na manju površinu kože naneti kremu i isprati posle par minuta. Ukoliko posle 24 sata na mestu nanošenja kreme nema alergijske reakcije može se primeniti tretman depilacije. U slučaju pojave peckanja odstraniti kremu i isprati kožu toplom vodom. 

Način upotrebe: Pomoću špatulice naneti ravnomerno preparat na delove tela sa kojih odstranjujete dlačice. Ne utrljavati. Ostaviti na koži 5 minuta, posle toga pomoću špatulice ukloniti jedan mali deo kreme. Ako se dlačice lako odstranjuju onda ukloniti i ostali sloj kreme u smeru "uz dlaku". Ukoliko se ne odstranjuju lako, onda kremu ostaviti na koži duže, ali ne duže od 10 minuta od početka tretmana. Isprati kožu toplom vodom (bez upotrebe sapuna) i osušiti.






Krema se nalazi u kutiji na kojoj su opisani sastav, način upotrebe, gramaža... Sama krema je bele boje, u tubi meke plastike i ima 125 gr. Uz nju se dobija i plastična špatulica, koja olakšava upotrebu. Ne znam kako bih opisala miris, ali ima onaj tipičan miris krema za depilaciju.

Moji utisci: Koristila sam je za depilaciju ruku, tako što sam uz pomoć špatule nanela kremu i ostavila je nekih 7-8 min, nakon čega sam počela da je uklanjam u smeru suprotnom od rasta dlake. Dlačice su se lako odstranjivale, tako da je ceo postupak trajao par minuta, a zatim sam isprala ruke mlakom vodom. Ono što mi je najbitnije je da mi se nije pojavio nikakav osip, tako da sam je koristila i naredni put. Nakon nekih nedelju dana su počele da rastu nove dlačice, što mislim da je sasvim dobrar učinak za jednu kremu.


Sastav:
 Aqua, Cetearyl Alcohol, Thioglycolic Acid, Calcium Hydroxide, Potassium Hydroxide, Ceteareth-20, Glyceril Stearate SE, Propylene Glycol, Water / Butylene Glycol / Glycerin / Larrea Divaricata / Lecithic, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Propylene Glycol / Water / Hydrolized Silk, Ethylhexyl Searate, Mineral Oil, Parfum, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cycloxene Carboxaldehyde (Lyral), Citronellol, Hydroyxcitronellal, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional (Lilial).


Zadovoljna sam ovom kremom i njenim učinkom na rukama. Na bikini zoni i pazuhu je nisam koristila, tako da ne znam kako bi se tu pokazala. Nije mi izazvala alergijske reakcije, iako imam osetljivu kožu, tako da verujem da bi i drugim osobama sa takvom kožom bila odgovarajuća, ali preporučujem da uradite alergijski test ako se odlučite za njeno korišćenje.

Da li koristite kreme za depilaciju? Koji metod depilacije je, po vašem mišljenju, najdelotvorniji?

15 comments:

  1. Probala sam Eveline depilacijske kreme prije nekoliko godina... katastrofa... skinule su mi svaku petu dlaku =/ nisam se uspjela izdepilirat ni nakon 3 puta... a onda sam je finu s guštom šutnula u smeće i vratila se svojoj normalnoj rutini sa epilatorom =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sa ovom nisam imala problema. Možda su ih poboljšali u odnosu na pre par godina, a možda i zavisi od površine koja se tretira i jačine dlačica.

      Delete
  2. nisam ovaj proizvod isprobala, vjerna sam nekako britvicama i pjenama
    ali ako kažeš da je dbar, vrijedi isprobati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za ruke mi baš brijač nije dobro rešenje, tako da mi ovo odgovara. :)
      Imaju više vrsta, za više namena, pa možda nađeš odgovarajuću za sebe. :)

      Delete
  3. Moja iskustva sa ovim kremama nisu za pohvalu. Davno sam ih isprobavala i posle nekoliko neuspelih pokušaja odustala. Drago mi je da si imala ovako lepo iskustvo, obratiću pažnju na tu kremicu sledeći put :) Lidija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja nisam bila oduševljena, ranije sam probala jednu na nogama i nije mi najbolje rešenje. Za ruke mi je sasvim dobra. :)

      Delete
  4. Ima je u parfimerijama? Postoji li verzija za lice? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ja sam je uzela u jednoj manjoj parfimeriji na Novom Beogradu, a videla sam da je ima i u jednoj na Voždovcu. Nisam sigurna da li postoji za lice, tražila sam namenski za ruke. Ukoliko ih pronađeš negde, konsultuj se sa prodavačicom, možda postoji i za lice. :)

      Delete
  5. Ja sam pre par godina koristila veet kremu za depilaciju i nisam zadovoljna učinkom. Imala sam po koži neke crvene tačkice na mestima gde je bio koren dlake. Više sam za "prirodniji" način skidanja dlaka, tj, depilaciju voskom. I baš razmišljam, koliko to treba da bude jaka hemija da bi ti spržila dlaku. Kreme za depilaciju su kod mene no-no!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sećam se da sam i ja baš davno probala jednu Veet i nisam bila zadovoljna. Imali su i u spreju, ni ta mi nije bila dobra. Mada sam je ja tada isprobala na nogama i imala sam reakciju, moguće je da je i kod tebe to bio slučaj.
      Meni depilacija ne pomaže tj od nje mi se pojavi svrab i osip, pa sam zato rešila da isprobam kremu. Sad si me naterala na razmišljanje o toj hemiji. :/

      Delete
    2. Meni je oči otvorila prijateljica koja je po zanimanju kozmetičarka. A ta veet krema ne samo da je izazvala reakciju, već se ni jedna dlaka nije skinula. Inače imam suvu kožu i javi mi se crvenilo, ali uvek nakon skidanja dlaka "okupam" područje u bebi ulju i posle 3-4 min višak skinem ubrusom i stavim bebi puder.

      Delete
  6. Koristim kreme za depilaciju za neke hitne intervencije, kada nemam puno vremena. Brijanje kad moram, topli vosai i epilatori su za mene ipak zakon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Epilatore još uvek nisam isprobala, mada sam čula da nisu baš neko rešenje...a od depilacije voskom se ospem, nažalost.

      Delete
    2. Po meni najbolje rijesenje je depilacija secernom pastom (egipatska depilacija) prirodna i njezna...Sto se tice eveline meni je uspijela depilacija ruka...:)

      Delete
    3. Po meni najbolje rijesenje je depilacija secernom pastom (egipatska depilacija) prirodna i njezna...Sto se tice eveline meni je uspijela depilacija ruka...:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...