Wednesday, August 6, 2014

Alverde maska divlja ruža i šea puter

Mnogi od vas verovatno znaju da je Alverde DM-ova marka i da se može naći samo u njihovim drogerijama. Kako stalno kada uđem u DM moram da kupim više od onoga što sam planirala, tako se tu našla i ova maska. Alverde se deklariše kao potpuno prirodna kozmetika, bez sintetičkim mirisa, boja i konzervanasa. Pogodna je za vegance i vegetarijance.

Masku sam kupila pre oko mesec dana i tada je bila na akciji za 79 din, ali mislim da i inače nije mnogo skuplja. Nalazi se u pakovanju 2x7,5 ml i jedna kesica je za dve upotrebe, što znači da je možete koristiti i do 4 puta. Problem je što sam tek posle nekog vremena videla da je ovo maska za suvu kožu, što moja nikako nije. Moja koža je mešovita, sa masnom T zonom i suvljim obrazima, ali sam želela da je ipak isprobam (ne može da škodi nešto što je prirodno, zar ne?).







Šta kaže proizvođač: Alverde maska sa divljom ružom i šea puterom. Za suvu kožu. Neguje i uglačava, za dokazano više hidriranosti. Inovativna formula na biljnoj bazi i organska hijaluronska kiselina hidriraju kožu. Ulje divlje ruže kombinovano sa maslinovim i suncokretovim uljem, kao i šea i kakao puter iz kontrolisanog uzgoja neguju kožu.

Sastav:



Moji utisci: Maska je bledo krem boje, veoma masna i kada sam je stavljala na lice imala sam osećaj kao da mažem pavlovićevu mast. Prijatnog je mirisa i ne zateže kožu. Držala sam je na licu propisanih 15 min, nakon kojih mi se maska na obrazima upila (suvi deo), a na čelu i nosu i dalje bila tu (masni deo). Isprala sam je mlakom vodom, ali sam i dalje imala blagi osećaj masnoće na koži, koji je potrajao duže vreme. Ova maska zaista pruža dodatnu hidrataciju, ali definitivno nije za mene i osobe masnije kože, ali mislim da bi nekome sa suvom, a verovatno i normalnom kožom bila idealna.

Da li ste probali ovu ili neku drugu masku iz Alverde kolekcije?  

8 comments:

  1. Iz ovoga što si napisala, meni se maska sviđa. Mislim da bi mi odgovarala u nekom hladnijem periodu. U stvari, prosto ne znam kako već nisam obratila pažnju na Alverde maske :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelena, hvala ti puno na komentaru, tvoj blog je jedan od onih koje zaista volim i uživam da čitam. :)
      A maska je inače jako dobra, ali meni nažalost, ne odgovara. Probaj, možda tebi bude pun pogodak. :)

      Delete
  2. Nisam ni znala da postoji ova maska, moraću da je potražim sledeći put :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da je još uvek ima. Nadam se da će ti odgovarati. :)

      Delete
  3. Ni ja nikad nisam naišla na maske, uvijek se nekako zarovim u šminku, ali probaću da nađem neku za kombinovanu kožu, pošto mi ova vjerovatno ne bi odgovarala.
    I baš volim ova jednokratna pakovanja, brzo se troše i nisu preveliko bacanje novca čak i kad mi se ne svide.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam da li postoji Alverde za kombinovanu kožu, ali verujem da možeš naći u Balea liniji.
      Da, baš su praktična ova pakovanja, taman da se isproba od svega po malo i nađe odgovarajuća. :)

      Delete
  4. Ovo fantasticno zvuci, ali i ja kao i ti imam isti problem - masnu T zonu.. Obrazi mi nisu ni suvi ni masni, nekako su normalni :) Meni onda ostaju na raspolaganju druge Alverde maskice !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam u ovom malom pakovanju viđala samo ovu masku za suvu kožu, nisam sigurna da postoje i druge.
      A za masnu T zonu i čišćenje lica preporučujem ovu http://velikesitnice.blogspot.com/2014/07/balea-maska-za-lice-mrtvo-more.html

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...