Tuesday, January 27, 2015

EOS balzami za usne - Strawberry Sorbet & Sweet Mint

Evolution of Smooth, popularni EOS, su balzami za usne koji su osvojili ceo svet. U poslednjih par godina se mogu videti kod mnogih svetski poznatih ličnosti, pa ih tako i J.Lo koristi u svom najnovijem spotu. Samim tim njihova popularnost je sve veća i pomama za njima ne jenjava. U Srbiji se ne mogu naći u slobodnoj prodaji (osim preko online preprodavaca), pa sam iskoristila priliku dok je jedan drug bio u Americi i zamolila ga da mi donese jedan. Dobila sam dva, pa ću vam preneti svoje utiske o ovima koje posedujem - Strawberry Sorbet i Sweet Mint.



Balzami su jajolikog oblika, upakovani u ovu zaštitu kao i klasični Labello, ali se lakše skida providni deo (makar ja uvek imam problema sa njegovim otvaranjem). Ono što me je iznenadilo je što sam odmah po njegovom uklanjanju osetila intenzivan miris balzama, pogotovo ovog od mente. 


Prema rečima proizvođača, EOS balzami su 100% prirodni, 95% organskog porekla, bez parabena, vazelina i glutena. Sadrže vitamin E, shea buter i ulje jojobe.

Strawberry Sorbet je, kao što verovatno i pretpostavljate, ovaj u roze pakovanju. Ima slatkasti miris jagode koji me podseća na neke žvake. Prijatan je kada se nanese na usne i ne ostavlja mastan trag, tek toliko da se oseti da je tu. Ima i lep slatkast ukus, koji mi je ok s obzirom na to da jagode inače ne jedem. Ponekad ga stavim u jako tankom sloju pre nanošenja ruža i zadovoljna sam kako štiti usne od isušivanja. 


Sweet Mint mi je omiljeniji od ova dva. Ima intenzivan miris mente, koji se oseća i kada je balzam zatvoren. Kada se nanese na usne oseća se hlađenje i rekla bih kao blago peckanje. Naravno ne neprijatno, nego onako kako menta inače deluje. Zbog tog efekta mi se čini da bolje neguje, ali to je možda samo moj subjektivni osećaj. Takođe ostavlja slatkast ukus na usnama. Iako mi je omiljeniji, baš iz tog razloga ga i manje koristim, žao mi je da ga potrošim. :)


Kao što sam i pomenula na početku, ovi balzami se u Srbiji i regionu mogu naći samo kod online preprodavaca, ali po mnogo većoj ceni od realne. U Americi su oni nešto više od 2 dolara (po rečima druga koji ih je kupio krajem septembra), tako da zaista ne treba davati sumu od 1000 dinara za njih, koliko su na nekim facebook stranicama. Razumem da svako želi da zaradi na nečemu, ali smatram da je ta cena i više nego nepoštena. 

Da li ste isprobali neki od balzama iz EOS ponude?

30 comments:

  1. Imam oba dva i obožavam ih. Već par godina korsitim Eos balzame i meni su odlični :)

    ReplyDelete
  2. Vec jako jako dugo zelim da kupim sweet mint, ali mi je nekako skupo da porucujem sa drugih sajtova.. Mislim da cu se posluziti istom taktikom kao i ti i "poruciti" od drugarice da mi donese :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veruj mi da ti je tako isplativije. :) U Americi se mogu naći skoro svuda, a po ceni jednog kod nas možeš da nabaviš sigurno tri tamo.

      Delete
  3. Imas Eos balzami? Pa ti si srecna zena :D Ja nikako da dodjem do njih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obradovala sam se kao malo dete kada sam ih dobila. :)
      Šteta što ne znam nikoga ko sad ide tamo, da naručim još koji komad. :)

      Delete
  4. Nisam ih želila dok nisam vidila tvoje slike, baš su prekrasne i imaš super oko za fotografiju :) Neznam jesu li dostupni negdje u Hrvatskoj, ali također cijene na koje sam ja naišla od strane online prodavača su katastrofa, dok ne 'nalete' držim se klasike kojom sam okružena. Iako mi Sweet Mint izgleda odlično :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago da ti se dopadaju fotografije. :) Volim da fotografišem sve i svašta, pogotovo pejzaže...to mi je još jedna ljubav. :)
      Sweet Mint je predobar, ako budeš u prilici nabavi njega svakako. :)
      Evo baš devojka u komentaru ispod tvog kaže da izgleda da dolaze u Hrvatsku. Ako je tako, bićeš mi snabdevač. :D

      Delete
  5. Još nisam isprobala ni jedan, ali vjerujem da budem jer navodno dolaze u hrvatsku, jeej. :) Nekako mi se više sviđa ovaj od mente. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sreća vaša ako dođu. :) Mada verujem da će cena biti viša nego u Americi, ali ne verujem da će biti preterana.
      Mentu preporučujem od srca. :)

      Delete
  6. Ja se sve nadam da ce doci kod nas, ali izgleda uzalud nadanje, ne znam koliko cu jos moci da izdrzim da ih ne porucim, pa makar bankrotirala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja baš nešto i ne gajim nade. :/
      Mada se šuška da dolaze u Hrvatsku, možda ćemo moći tako da ih nabavimo...treba biti strpljiv još malo. :)

      Delete
  7. Imam Baby lips od mente i isto ima to ugodno hlađenje/peckanje tako da bi mi se i ovaj jako svidio uvjerena sam :) sigurno cu ga nabaviti :) a i jagoda zvuci primamljivo <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam oduševljena ovim od mente, verujem da bi ti se svideo. :)

      Delete
  8. Obožavam EOS balzame, trenutno koristim honeysuckle i izvrstan mi je :)

    ReplyDelete
  9. Imam taj pink i stoji mi pored laptopa na radnom stolu pa ga dok čitam ili kuckam postove stalno mackam. :) Nisam nešto poludela za njima ali kada se ukazala prilika nabavila sam ga. Volela bih još neki da probam, možda baš taj mint... L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mint je meni odličan, a čula sam da je dobar i Summer Fruit. :)

      Delete
  10. Nisam isprobala, još :) Nadam se da neće biti preskupi kad dođu u Hr..barem jednog ću si svakako priuštiti :D Jedino se za boju tj. okus ne mogu odlučiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne verujem da će biti nešto mnogo skuplji, svakako će biti jeftiniji nego kod preprodavaca.
      A koji god da uzmeš verujem da nećeš pogrešiti. :)

      Delete
  11. Nisam isprobala ali ako bih..onda zelim ovaj sweet mint :))

    ReplyDelete
  12. Eh, želim i ja, ali te cijene kod preprodavača su smiješne. 1000 din. je oko 10€ ako se ne varam? Užas, zaista :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malo manje, ali otprilike sa poštarinom izađe oko 10€...što mi je za mazalicu za usne suludo da dam. :D

      Delete
  13. nisam ih probala ali imam veliku zelju

    ReplyDelete
  14. Čarobne kuglice,verujem da ću ih i ja probati tamo za jedno 10 god :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisu toliko čarobne koliko se o njima priča. :) Verujem da ćeš ih isprobati ranije, možda nekada dođu i na naše tržište. :)

      Delete
  15. Ja nemam niti jedan EOS balzam za usne. Iskreno čula sam mnogo riječi hvale za njega i stvarno razmišljam da ga prve prilike i poručim jer smatram da su balzami jako kvalitetni ❤️❤️❤️


    Marija's blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preporučujem ti da uzmeš makar jedan da isprobaš. :)
      Cena jeste malo veća (u Dm-u je oko 700 din), ali zaista jako dugo traju. Svakodnevno sam koristila ovaj od jagode i tek pre par meseci ga potrošila. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...