Monday, May 4, 2015

Bioten perfect hands kreme za ruke

Kao neko ko mnogo pažnje pridaje lepim i negovanim noktima, logično je da pažnju posvećujem i nezi ruku. Džaba i najlepši manikir ako su vam ruke ispucale ili, ne daj Bože, izgrižene zanoktice. Nikada nisam grizla nokte i zanoktice i ne razumem zašto ljudi to rade, a pogotovo ne razumem kako nekome ne smetaju ispucale ruke. Krema za ruke je nešto što se kod mene podrazumeva, više puta u toku dana, a naročito pred spavanje. Često menjam kreme, u zavisnosti od trenutnih potreba kože, godišnjeg doba itd... a u ovom postu ću vam preneti svoje utiske o dve Bioten kreme iz njihove perfect hands linije.  



Prema rečima proizvođača, formule Bioten proizvoda su obogaćene 100% prirodnim sastojcima, dobijenim ekološkim i čistim metodama ekstrakcije. Proizvodi su bez parabena, parafina, veštačkih boja i dermatološki su testirane. 

Prva, od ove dve, krema koju sam isprobala je bila sa medom i uljem makadamije. Na pakovanju je naglašeno da je ovo regenerativna krema za ruke, za izrazito suvu kožu. Med, kao prirodni izvor hidratacije, sadrži vitamine i minerale i pomaže koži da povrati i održi svoj prirodni balans hidratacije. Ulje makadamije neguje kožu i vraća joj zdrav izgled. Zahvaljujući brzoj apsorpciji, omekšava veoma suvu kožu, vraćajući joj izgubljenu elastičnost.  


Na prvo otvaranje mi se jako dopao miris, baš se oseća prijatni miris meda. Krema je bele boje, srednje guste konzistencije, ali se lako razmazuje. Ostavlja blagi film, ali ne lepljiv i nakon par minuta možete da obavljate normalno sve što ste planirali. Miris se dugo zadržava, a koža je par sati mekana i nahranjena. Ova krema je moj favorit i nju najčešće kupujem kada mi treba malo jača nega ruku.

Sledeća krema je sa avokadom i šea buterom, odnosno hranljiva krema koja omekšava suvu kožu ruku. Avokado buter prodire duboko u kožu, intenzivno je hrani i povećava joj elastičnost. Šea buter omekšava i štiti suvu kožu od negativnih spoljašnjih uticaja. 


Za razliku od prethodne kreme, kod ove mi se miris ne dopada toliko, previše mi je slatkast. Malo je gušća od prethodne, duže joj treba da se upije i ostavlja blago lepljiv film na rukama. Miris se takođe zadržava neko vreme, krema lepo omekša kožu ruku, ali se meni ne dopada taj osećaj lepljivosti. Nisam oduševljena ovom kremom, mada radi ono čemu je namenjena. Nahraniće vam i omekšati kožu, pa ako volite slatkaste voćne mirise, možda vam se ova krema dopadne. 

Sastav: 
prva (gornja), druga (donja)

Ukoliko vam je koža ruku suva, ispucala ili dehidrirana, preporučujem ove kreme. Favorit mi je prva, sa medom i uljem makadamije, zato što mi više prija njen miris i osećaj koji ostavlja na koži. Osim ove dve kreme, Bioten perfect hands linija ima i treću, anti-age kremu (sa ljubičastim poklopcem), ali je nisam isprobala i ne mogu da kažem da li je bolja od ovih. Ukoliko je neko od vas koristio, volela bih da čujem utiske i o njoj. 

Bioten proizvodi se često mogu naći na raznim sniženjima ili akcijama 1+1 gratis, tako da ih možete isprobati za manje novca i videti da li vam odgovaraju. 

Koje kreme za ruke vi koristite?  

16 comments:

  1. Prvi proizvod koji sam koristila od Biotena bila je baš ova krema sa avokadom i oduševila me je :) Ja volim te slatkaste mirise :D

    http://karminisanje.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, jedan od dokaza da smo svi različiti. :)

      Delete
  2. I ja volim Bioten kremice :) Dugo mi je favorit bila ljubičasta a od skoro mi je i crvena. Ona sa zelenim poklopcem je najslabija po učinkovitosti dok mi se kod ove narandžaste takođe nije svideo miris iako je kremica super. L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se i tebi dopada crvena, a moram da kažem da se ja ne sećam da sam viđala ovakvu zelenu. Baš ću da pogledam sa čime je ta. :)

      Delete
  3. Slazem se sa pocetkom teksta, ja imam na desetine krema za ruke bukvalno, bez dve u torbi ne idem nikud, non stop se mazem :D Ove dve imam i super su mi, slazem se sa skoro svim sto si napisala osim oko mirisa crvene, ja bih volela da se malo vise oseca makadamija, med je malo prejak za moj ukus.. Miris ljubicaste mi se na primer uopste ne svidja, morala sam da je poklonim jer mirise na prasak za ves :D Zelena mi je odlicna, kao i mala SOS sa ureom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SOS sam viđala, ali me nekako nije privukla da je kupim. Vidim da i ti pominješ tu zelenu, za koju ja očigledno nisam znala da postoji. :)

      Delete
  4. Imala sam ovu sa medom i odlicna je, pruza savrsenu negu. :D

    ReplyDelete
  5. Svidja mi se opis ovih kremica, moraću da ih probam. Ja koristim već dugo I love kreme za ruke, ali generalno volim bioten i kako njihovi proizvodi mirišu, pa ću obavezno isprobati neku od ovih kremica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala još uvek ništa od I love proizvoda. Sve preporuke za kremice, posebno crvenu. :)

      Delete
  6. Koristim 3 Bioten kreme to jest muž i ja i samo vrtimo u krug i tako već godinu dana , ne zna se koja je bolja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago što ste oboje zadovoljni. :)

      Delete
  7. NIšta još od Biotena nisam probala... jer nisam uspjela da ih ulovim nigdje kod nas... valjda će ovi naši uvesti, jer ih sve cure hvale pravo! :DDDDD

    Kremice me ove baš privlače, jer mi se nekad ruke baš sasuše, ako ih previše perem... xDDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja perem ruke svaki čas, mogu da zamislim na šta bi ličile da ne koristim kreme. :D
      Nadam se da će ih biti i kod vas, stvarno su dobri proizvodi.

      Delete
  8. Kod mene je ista situacija kao i kod Ene, jos uvijek ih nisam uspjela naci kod nas, zapisat cu sebi i ovu crvenu kremicu ako nekad nadjem Bioten da znam sta treba kupiti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš me čudi da ih nema u BIH. Zaista su mnogo dobre, pogotovo zimi kada se koža više suši.
      Možda se tebi svidi i miris ove narandžaste, svakako ih njušni ako ih pronađeš. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...