Wednesday, May 27, 2015

Acne Intensive Formula

Verovatno je prva asocijacija mnogima kada čuju Acne Intensive Formula ona baka iz reklame koja kaže: "Ja sam sa ovim preparatom unuka spasila, a sad sam ga i oženila!" :) Šalu na stranu, mnoge reklame obećavaju čuda i rešenje svih problema, a kada se to ne desi razočarate se u proizvod. Zbog toga ću vam u ovom postu preneti (i prikazati) svoje iskrene utiske o AIF setu, koji sam koristila tačno dva meseca. Odmah da naglasim da proizvod nisam dobila na recenziju, naručen je i plaćen sopstvenim novcem.



Još od ranih tinejdžerskih dana su počele da mi se pojavljuju bubuljice i mitiseri. Međutim, kako na taj problem nije obraćena prevelika pažnja na vreme, dovelo je do toga da sam godinama imala problema sa istima, što je rezultiralo trajnim posledicama na koži u vidu proširenih pora i ožiljaka. Acne Intensive Formula set sam prvi put isprobala pre nekih pet godina i sećam se da mi je u tom periodu jako pomogao. Naravno, nije otklonio sve probleme i moju kožu učinio savršeno čistom, ali je dosta bubuljica nestalo, pore su bile manje vidljive i mitisere je bilo lakše otkloniti. Potrošila sam dva pakovanja seta i nakon toga prestala, jer sam bila zadovoljna tadašnjim rezultatima, a činilo mi se i da se koža prezasitila i da više ne stvara nikakav dodatni efekat. 

Moja koža lica ima takve periode kada ili "bukne" ili je prilično mirna. U poslednjih godinu dana se desilo to da su ponovo počele da se pojavljuju upaljene bubuljice (pogotovo na levoj strani lica) i zbog toga sam se jako ružno osećala. Ništa nije moglo da ih ukloni i prekrije, tako da sam odlučila da je vreme da ponovo počnem sa nekim jačim sredstvom. Stalno sam viđala reklame za AIF formulu i odlučila da bih mogla ponovo da ga naručim. Nisam znala da li će imati uspeha i sada, ali kako je to bilo sredstvo koje mi je u prošlosti najviše pomoglo, htela sam da mu dam novu šansu. 


Otišla sam na sajt proizvođača i videla da je u toku akcija, gde set možete naručiti za nešto manje od 3000 din (uz besplatnu dostavu). Kliknula sam, popunila narudžbenicu i kroz par dana mi je na kućnu adresu stigao. Pakovanje je zaštićeno jednom debljom kartonskom kutijom iznutra, a u kutiji se nalaze losion od 200 ml, kremica od 20 ml i informacije o samim proizvodima i sastavu.

Prema rečima proizvođača aktivni sastojci losiona i kreme deluju na suštinski patogene momente u nastanku akni. Sinergističkim delovanjem alfa hidroksi (voćnih) i beta hidroksi kiselina, kao i drugih sastojaka prirodnog porekla moguće je kontrolisati pojačano lučenje lojnih žlezda i orošavanje na njihovim izvornim kanalima, dok prirodni sastojci sa antiseptičnim dejstvom efikasno redukuju bakterijsku floru. Tako zatvoreni komedogeni se lakše otvaraju i umesto inflamatornih akni (bubuljica) nastaju banalni otvoreni komedogeni (mitiseri) koji se pod kontrolom stručnog lica mogu bezbolno ukloniti. 

Kome je namenjena Acne Intensive Formula?
Pubertet i adolescencija su doba života kada se akne najčešće javljaju. Sve je učestalija pojava akni i kod odraslih, čak i posle pedesetih godina života, tzv. adultne akne. Najpodložnije su žene i ove vrste akni su teže za lečenje u odnosu na adolescentske akne.

Kako se koristi Acne Intensive Formula?
Preporučeno je da se jednom dnevno, najbolje ujutru, posle umivanja lica mlakom vodom i blagim sapunom, očisti lice losionom AIF. Takođe jednom dnevno, najbolje uveče pre spavanja, samo na problematičnu regiju naneti u tankom sloju kremu AIF, lagano utrljati vrhovima prstiju i sačekati da koža potpuno upije. Ne znam da li je formula promenjena u odnosu na ranije, ali se sećam da se tada losion koristio dva puta dnevno, a krema samo jednom.  


Počela sam sa tretmanom tako što sam lice umila, osušila, na vaticu stavila losion i nanela na lice. Ne znam da li sam možda stavila preveliku količinu, ali toliko me je peklo lice da sam se osećala kao onaj mali u filmu "Sam u kući", kada stavi losion posle brijanja i vrišti. Doslovno me je toliko peklo da su mi suze pošle na oči, ali je naglašeno da se u početku tretmana može javiti osećaj peckanja i crvenilo i da u tom slučaju možete isprati lice mlakom vodom. Nisam ga isprala, nego sam izdržala peckanje, koje je prestalo nakon par minuta. U narednim danima je peckanje bilo sve manje i manje, tako da to pripisujem tome da na početku ima najviše nečistoća koje treba ukloniti, pa je samim tim i losion agresivniji prema koži. Jedina zamerka na pakovanje je to što je otvor na losionu malo veći i ponekad mi se dešavalo da istisnem veću količinu od potrebne (a tada se javljalo i jače peckanje).

Kremu sam koristila po istom principu, prethodno skidanje šminke i ostalih nečistoća sa lica, a zatim nanošenje kremice u tankom sloju. Mada piše da je treba nanositi na ciljana područja, ja sam je nanosila na celo lice, jer sam smatrala da će mi učinak tako biti bolji. Taj postupak sam ponavljala redovno, ujutru i uveče, narednih dva meseca, odnosno do trenutka kada sam kremicu potpuno potrošila. Smatram da je ona najzaslužnija za uspeh jer deluje preko cele noći, a i sastav joj je složeniji u odnosu na losion. 

Fotografije koje ćete videti neće biti baš najprijatnije za oko, ali za postizanje prave slike o učinku morala sam da ih stavim takve kakve su. Nisu nimalo doterane (pod tim mislim svetlost, senke itd), prilično su sirove i prikazuju moj put tokom dva meseca. Sve su nastale neposredno nakon nanošenja losiona, tako da možete da vidite i crvenilo koje se javlja. 

1. Početak; 2. Nakon deset dana; 3. Nakon mesec dana; 4. Nakon dva meseca

Kao što vidite, situacija nije savršena, ali mislim da se vidi značajna razlika između prve i četvrte fotografije. Bubuljica ima manje, a i crvenilo nakon nanošenja losiona je slabije. Pomogao mi je i da se rešim nekih mitisera, pogotovo onih najdosadnijih - na nosu i bradi. 

Svakako se ovde moja borba ne završava i planiram da naručim makar još jednu kutiju. Smatram da je ovaj proizvod delotvoran, nije magičan, ali će vam pomoći da sanirate probleme. Ukoliko imate samo blagih problema sa licem, onda bi vam možda bio i idealan. Međutim, naglašeno je da AIF ne može dati jednako dobre rezultate u tretmanu teških i jako teških oblika akni (Acne nodulocystica, Acne conglobata). Teški oblici se leče sistematskom terapijom i future tech tehnologijom POD KONTROLOM DERMATOLOGA.   

Da li ste koristili ovo ili neko drugo sredstvo protiv bubuljica? Kakvi su vam rezultati? 

*Ovo su samo moji lični utisci i rezultati. Ono što je meni bilo delotvorno, ne znači da će i vama, i obrnuto. Ukoliko imate ozbiljnih problema sa kožom lica, posavetujte se sa dermatologom. 

20 comments:

  1. Moj decko je koristio pre par godina, kaze dok koristi lice mi je ko lutka. Cim prestaje vraca se sve na staro. Razmisljam da kupim ali stvarno je cena velika,a mala kolicina. Greota mi da dam tolke pare, a rezultati su trenutni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je krema trajala dva meseca, losion još uvek imam. Možda vredi da pokušaš, jeste da je cena malo veća, ali svaki delotvorniji proizvod je danas preko hiljadu, dve.
      Ne sećam se koliko mi je prvi put trajao efekat, ali znam da sam tada bila prilično zadovoljna.

      Delete
  2. Mislim da je napredak vidljiv i da trebaš biti svakako uporna ako vidiš a pomaže, jeste da cena nije mala ali ako je provereno bolje dati novac za to nego eksperimentsati, ipak je lice u pitanju. Držim fige da rešiš problem do kraja , meni pomaže dosta ali ja nemam problem kao tvoj, više je hormonalnog tipa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U suštini sve zavisi od vrste problema i drago mi je da je kod tebe baš uspešan.
      Moj problem je hroničan, pa su zato i rezultati sporiji, ali nadam se daljem napretku.

      Delete
    2. Trebala bi ići kod dermatologa, ako već nisi , ako jesi po drugo mišljenje, meni je jedno vreme bilo hronično na leđima pogotovo i tad sam uz pomoć nečeg što je dermatolog napisao sastojke da mi apoteka napravi po tome u kombinaciji sa kontacepcijom sve se očistilo i bilo ok dok je moja dijagnoza mirovala, no znaš već nova dešavanja pa mi se opet počelo paliti ali mnogo manje nego tada , i zato aif deluje verovatno baš dosta brzo, no videćemo još, držim fige lepa si i mlada devojka niko ne voli akne na licu naročito znam po sebi , ljubim te.

      Delete
  3. Ja nisam koristila i još sam u potrazi za savršenim sredstvom protiv bubuljica iako ih nemam toliko, ono št o imam me stvarno nervira. Na slikama se vidi napredak, budi uporna, uspjećeš sigurno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti si onda u boljoj situaciji, tako da bi ti možda ovo i brže pomoglo nego meni. :)
      Hvala ti puno, srediće se to malo i samo od sebe, samo da prođe ova buknuta faza. :)

      Delete
  4. Tanjice, ja sam imala problema sa bubuljicama godinama, sada izadje jedna, dve, ali nije strasno.Napravila sam ruzinu vodicu, videla sam kod Natase Garabiljevic na njenom youtube kanalu recept i koristim je vec par dana jer imam vise bubuljica na ledjima, na licu jednu trenutno.Bas smiruje bubuljice i brze se suze, suzava pore, mnogo mi svezije i lepse izgleda koza.Takodje, i crvenilo smanjuje.Moja mama mi je pre par godina preko Calivita kompanije narucila neke tablete, koje mi je preporucila njihova prodavacica, na biljnoj bazi, nisam sigurna dal su probiotske bile(bilo je davno), mozda bolje da ih pozoves i pitas.Kostale su oko 2000 dinara, trajale mesec i po.Preporodila mi se koza, bubuljice nisu izlazile.Prestala sam da pijem i posle mesc, dva su opet pocele da izlaze, ali jako mi je pomoglo.Da ih pijes jednom u par meseci, verovatno bi ti pomoglo.Ali najbolje da se konsultujes.Imaju svoj sajt na netu.Eto, nadam se da ce ti nesto biti od pomoci.Ljubim te

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno draga na savetima. :)
      Baš ću pogledati i taj recept sa ružinom vodicom. :)

      Delete
  5. Pročitaj ovu ispovest, devojka kaže da je njoj jedino pomoglo konzumiranje ribljeg ulja:
    http://www.totalbeauty.com/content/slideshows/adult-cystic-acne-140404/page12

    ReplyDelete
  6. Jel spavaš možda na levoj strani il ise naslanjaš na levu stranu lica? Moze to dosta da utiče na stvaranje još akni. Pitam jer si rekla da si je pretežno na levoj strani, pa obrati pažnju na to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je to možda najviše i zbog mobilnog, jer ga uvek držim na levoj strani kada pričam...a znamo svi koliko su ustvari telefoni puni prljavština i bakterija. Svakako planiram da isprobam i onu masku sa mlekom i kvascem, o kojoj si ti pisala. :)

      Delete
  7. http://www.dermatim.net/rs/webpage/akne-i-bubuljice-lica

    http://www.dermatim.net/rs/news/49/Akne-kod-adolescenata-i-u-pubertetu

    http://www.dermatim.net/rs/news/39/9-najeih-zabluda-o-aknama

    ReplyDelete
  8. Nema na čemu, evo još ovo, nadam se da će biti od pomoći:
    http://www.dermatim.net/rs/webpage/laser-akne

    http://www.dermatim.net/rs/webpage/oziljci-od-akni

    ReplyDelete
  9. Moja sestra je koristila pre par godina na licu i baš joj je pomoglo, mislim da je oko pola godine redovno mackala. Sada joj izađe s vremena na vreme po koja bubuljica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago što je uspela da reši problem. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...