Wednesday, March 11, 2015

Macadamia NoTangle četka za kosu

Iako postoji već dosta recenzija ove četke, mislim da nije na odmet da se nađe još jedna. :) Macadamia NoTangle četka me je privukla raznim pohvalama koje sam čitala o njoj, tako da joj ni ja nisam odolela. Koristim je oko tri meseca, tako da sam stekla potpuno mišljenje. Ukoliko vas zanimaju moji utisci, nastavite da čitate. :)


Kao što vidite na fotografiji iznad, četka se nalazi u providnoj kutiji, sa prorezom na prednjoj strani kroz koji možete da opipate zupce. Sama četka je izrađena od čvrste plastike, a zupci su silikonski i sastoje se od redova kraćih i dužih. Boja je karakteristična za Macadamia proizvode - zelena sa jedne strane, a braon sa druge. Meni lično boja ne smeta, važniji mi je učinak koji pruža. 

Reč proizvođača: Četka namenjena rasčešljavanju svih tipova kose, pri čemu se može koristiti na suvoj i vlažnoj kosi. Poseban dizajn četke omogućava veoma jednostavno i bezbolno češljanje.   

Koristi:
- čini kosu sjajnijom i zahvalnijom za oblikovanje;
- smanjuje pucanje, kidanje i oštećenja kose;
- odlična za masažu glave i povećavanje cirkulacije;
- bezbedna za korišćenje i na ekstenzijama.


Moji utisci: Četku sam prvi put isprobala na mokroj kosi. Kako sam čitala da je "magična" i da rasčešljava mokru kosu u sekundi i bez imalo čupanja, očekivala sam zaista čudo. Međutim, ta četka me je počupala! Bila sam malo razočarana, ali dobro, uverila sam se da magija ne postoji. Naravno da nisam odustala od nje, nego sam rešila da joj dam još šansi i naučim da rukujem njom. U suštini, to je ono što je i bitno kod nje - način rukovanja.

Sledeći put sam kosu češljala po delovima i pazeći da krenem od krajeva, ka sredini, pa na vrh temena. E tada je situacija bila mnogo bolja. Četka je lepše klizila i uspela da sa minimumom čupanja razmrsi neke delove. Primetila sam i da manje kose opada, svega par dlaka, a ranije mi se dešavalo da nakupim punu četku kose. Što se tiče češljanja suve kose, tu ne primećujem neke drastične razlike u odnosu na druge četke, osim toga da je kosa stvarno skroz rasčešljana. Ali sam primetila to da mi izuzetno prija kada u isto vreme češljam suvu kosu i masiram teme.   

Dizajn četke mi se sviđa, lepo "leže" u desnu ruku. Mene podseća na stopalo, ne znam ima li još neko sličnu asocijaciju? :) Što se tiče levorukih ljudi, njima oblik četke baš i neće odgovarati. To ne bih ni primetila, da moja sestra koja je levoruka nije rekla da joj je čudan osećaj kada je drži. 

Celokupan utisak je da je ova četka dobra, stvarno smanjuje čupanje i kidanje dlake, ali samo uz pravilnu upotrebu. Možete je naći u Alexandar Cosmetics radnjama i distributivnim centrima, po ceni od 750 dinara. 

Da li ste koristili Macadamia četku? Kakvi su vaši utisci?    

24 comments:

  1. Imam, najbolja je i ne znam kako sam do sada zivela bez nje :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se ponekad zapitam kako sam se pre češljala. Sada mi je čudno kad uzmem staru četku u ruke. :D

      Delete
  2. Planiram da je kupim jer mi se kosa jako mrsi pa imam probleme pri cesljanju narocito mokre kose. Odlicna recenzija! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se sviđa recenzija. :)
      Za mokru kosu je odlična.

      Delete
  3. Koristim je i odlična je. Fino raščešljava, bez čupanja.

    ReplyDelete
  4. Planiram da je kupim. Na listi zelja mi je vec dugo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nabavi je čim stigneš, videćeš razliku posle nekog vremena. :)

      Delete
  5. Planiran je uzet, inače zaziren od češljanja kose. Strašno mi se čiča i ja to nemogu trpit :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam strašno mrzela češljanje, pogotovo mokre kose. Sada je često uzmem čisto da češkam teme. :D

      Delete
  6. imam, obožavam, puno se češće češljam nego prije ;)

    ReplyDelete
  7. Danas sam narucila ovu cetku u nadi da cu lakse uspevati da rascesljam kosu moje devojcice koja je veoma duga,talasasta i uzasno se mrsi.Jelena

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelena, samo je bitno da kosu češljate po delovima, kao što sam i napisala, i ne bi trebalo da bude problema. Nadam se da ćete obe biti zadovoljne. :)

      Delete
  8. Najbolja cetka ikad, nikad se vise ne bih vratila onim standardnim :) posebno je lako oprati je i ukloniti ostatke proizvoda i prljavstine sa nje pa mi je jos i draza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, to za lako čišćenje sam zaboravila da pomenem. :) I meni se to kod nje baš sviđa. :)

      Delete
  9. Nema joj ravne, ne planiram ikada da je menjam :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...