Thursday, December 18, 2014

Schwarzkopf Taft Perfect Flex pena i lak za kosu

Pre nešto više od mesec dana prijavila sam se za testiranje novih Taft proizvoda na Schwarzkopf facebook stranici. Na prijavu nisam dobila odgovor da li će proizvodi biti poslati ili ne, tako da sam na njih već i zaboravila, ali me je poštar jedne subote ujutru iznenadio paketom. U njemu su se našli pena i lak za kosu iz najnovije Perfect Flex linije, sa tečnim elastinom. 




Zajedničko za oba proizvoda šta proizvođač obećava je:

  • Perfekt Flex sa formulom sa tečnim elastinom čini da frizura bude savršeno fleksibilna, sa ultra nivoom učvršćivanja tokom 24 sata. 
  • Pomaže u zaštiti kose od isušivanja i ne otežava je.
  • Za 100% kontrole i savršenu fleksibilnost frizure, bez slepljivanja i lako se rasčešljava.

Počeću od pene za kosu, koju sam iste večeri isprobala. Prvo što me je privuklo bio je miris ove pene, ne znam kako bih ga opisala, ali prijatan, parfemski. Nanela sam je na mokru kosu i zatim otpočela feniranje. Tu počinje moje oduševljenje, proces feniranja je skraćen, a kosa ravna kao da sam je peglala! Moja kosa se inače jako teško oblikuje, a za feniranje mi je potrebno minimum pola sata. Sa ovom penom gotova sam za 15 do 20 min, što smatram da je veliki uspeh. Kosa je imala visok sjaj, bila je mekana na dodir i mirišljava.

Prilikom sledećeg pranja sam htela da malo uvijem kosu tj. blago je zatalasam (što obično radim tako što ispletem najobičnije pletenice). Prvo sam stavila ovu penu na kosu, a zatim pravila pletenice i ostavila da se osuše. Kada sam ih otplela, talasi su bili lepo definisani i sjajni, tako da se pena dobro pokazala i prilikom uvijanja kose.


Lak za kosu sam isprobala prilikom izlaska napolje. Takođe, ima prijatan miris, kao pena. Mislim da je pohvalno što su odlučili da porade i na mirisu, jer imam jedan njihov stariji lak koji baš miriše jako, nekako na alkohol. Lak treba naprskati sa razdaljine od 30 cm, a za dodatni volumen može se naprskati i direktno na koren. Ja nisam htela dodatni volumen, jer to u svojoj kosi ne volim i nije mi potrebno, htela sam samo da mi se kosa malo "smiri", jer ima običaj da podivlja kada je velika vlažnost vazduha. Za ovaj lak piše i da štiti kosu od vetra i vlage i pomaže u zaštiti od UV zraka, tako da sam baš bila radoznala da vidim rezultate. Naprskala sam je u kratkim mlazevima i kosa mi je zaista bila mirnija. Naravno, nije ostala potpuno ravna do kraja dana, jer kod mene to nije moguće ni sa jednim proizvodom (bar koliko sam do sada isprobala), ali je sasvim pristojno izgledala.

    
Mogu da kažem da su ova dva proizvoda nadmašila moja očekivanja. Pogotovo pena za kosu, kojom sam oduševljena i koristim je prilikom svakog oblikovanja kose. Pena je u bočici od 200 ml, a lak od 250 ml i oba su jačine 4-ultra jaki. Ukoliko, kao i ja, imate problema sa teško ukrotivom kosom preporučujem vam da ih isprobate.

P.S. Zaboravila sam da dodam i to da sam nakon nedelju dana ocenila na njihovoj facebook aplikaciji ove proizvode i dobila kao poklon iznenađenja tvistere za kosu i mini četku sa ogledalom, pa se ovim putem još jednom zahvaljujem Schwarzkopf timu. :)

Da li ste koristili neki Taft proizvod?

10 comments:

  1. imam i ja njihove lakove, tj. mamih najčešće koristi, kod nas budu na akcijama a uz to bude i neko manje ogledalo na dar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja lakove slabo koristim, ali u poređenju ovoga i jednog crnog Taft laka, ovaj je mnogo bolji.

      Delete
  2. Slabo koristim ove preparate za kosu jer ne volim da je dodatno opterećujem i mastim ali ću definitivno morati da kupim ovu penu da probam. Sada često uvijam kosu na novi figaro pa mi treba nešto da produži trajnost lokni :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pena je mene oduševila, sigurna sam da će ti lokne uz nju duže trajati i imati visok sjaj. :)

      Delete
  3. I ja sam iste proizvode dobila na testiranje. Pena mi se jako dopada, s obzirom da imam kovrdzavu kosu jako lako/lepo oblikuje lokne i ne slepljuje ih. Lak za kosu je vise koristila mama nego ja, ali sam i njime zadovoljna, kosa nije kruta vec je mekana i zadrzava oblik. Oko mirisa se slazemo, divan je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Po raznim komentarima na FB i IG primećujem da smo izgleda svi oduševljeni ovom penom. :)
      To sam zaboravila da napišem za lak, da ne ukrućuje kosu...dobro si rekla. :)

      Delete
  4. Obožavam taft proizvode:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti brend odgovara. :)
      Imaš li možda neku posebnu preporuku?

      Delete
  5. Nisam probala nijedan od ovih jos, koristim trenutno L'oreal Elnett sprej za kosu (isto preporucam), ali me zanima da li znas za neku pjenu za volumen i da li se ova moze koristiti i u te namjene? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja i volumen nismo baš u dobrim odnosima, pa nisam kompetentna za to pitanje. :D
      Nisam sigurna, ali verujem da može da se koristi i u te svrhe, zavisno od toga kako je koristiš. Za sprej piše da može da se koristi za dodatni volumen, tako da verovatno može i pena. Nadam se da sam ti bar malo pomogla. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...