Monday, December 14, 2015

Queen Odelia

Sredinom prethodnog meseca sam kontaktirana od strane predstavnika izraelske kompanije Chic Cosmetics, koji su mi ponudili mogućnost da izaberem neke njihove proizvode na recenziju. Chic Cosmetics je vodeća izraelska kozmetička kompanija, čiji je cilj da se proširi na nova evropska tržišta. Kompanija u svom sastavu ima nekoliko brendova kozmetike, što preparativne, što dekorativne, a ja ću vam u ovom postu predstaviti neke od proizvoda iz njihove nove linije za negu kože, pod nazivom Queen Odelia.



Queen Odelia proizvodi su bazirani na ulju semena Prickly Pear biljke (vrsta kaktusa, čiji plod je kruškastog oblika), koju nazivaju i čarobnom biljkom, zbog svoje mogućnosti da preživi velike suše i proizvodi plodove u divljini, bez pesticida i veštačkih đubriva. Prickly Pear je poznata kao pustinjska voćka koja sadrži male crne semenke iz kojih se ekstrahuju dragocena ulja. Ulje ove biljke je jedno od najskupljih beauty ulja na svetu, sadrži visoku koncentraciju Tokoferola (Vitamin E) i esencijalne masne kiseline (Linolna kiselina ili Omega 6). Koncentracija Tokoferola je veća nego kod bilo kod drugog ulja koje se koristi u kozmetičkom svetu, a skoro 150% veća nego kod arganovog ulja.

Izvor

Aromatic Body Lotion je losion za telo, čija formula je bogata antioksidantima, mešavinom vitamina E, uljem Prickly Pear semena i prirodnim ekstraktima koji vlaže i umiruju kožu, ostavljajući je baršunasto mekanom. Ovaj losion dolazi u veoma lepom i luksuznom pakovanju od 250 ml, koje se izgledom čini mnogo veće. Veoma mi se sviđa jednostavna bela bočica i zlatni detalj na poklopcu, kao i činjenica da je proizvod na pumpicu. Pre prvog korišćenja je potrebno pritisnuti pumpicu nekoliko puta kako bi ona proradila, na šta mi je i skrenuta pažnja prilikom slanja proizvoda. Moja zamerka bi bila na suviše mali otvor na pumpici, koji mi se čini nepraktičnim kada je losion u pitanju. Miris ovog losiona je mešavina lavande, vanile i pačulija, koji mi je na prvo korišćenje bio previše intenzivan...toliko da me je zabolela glava od njega. Shvatila sam da je to zbog prevelike količine nanetog losiona, jer sam morala da previše puta stiskam pumpicu da bih ga nanela na celo telo. Prilikom sledećeg korišćenja sam bila upoznatija sa načinom rada, tako da sam nanela manju količinu proizvoda i dobro ga razmazala. Losion je srednje gustine i ne ostavlja nikakav mastan trag po nanošenju, čak mi se čini da ga koža odmah upija. Zaista ostavlja kožu veoma mekanom i mirišljavom narednih nekoliko sati. Možete ga pronaći ovde, a trenutna cena mu je 30$.

 

Moisturising Hand Cream je drugi proizvod koji sam izabrala, a sadrži istu formulu i mirisnu notu kao losion. Kreme su mi veoma bitne za negu ruku, pogotovo u ovom hladnom periodu, pa je to bio jedan od razloga zbog čega sam se odlučila da isprobam ovu. Krema dolazi u klasičnoj tubi, a sadrži 125 ml. Pohvalno je to što ima zaštitnu srebrnu foliju na čepu (kao kod pasti za zube), a zanimljivo mi je to što je i ova ambalaža veća od ostalih krema iste gramaže koje posedujem. Za razliku od losiona, krema je prilično retka, ali ostavlja blagi trag nakon nanošenja. Ne bih ga okarakterisala kao mastan, ali blago je klizav. Najčešće je koristim pre nego što krenem na spavanje, kako bi u toku noći delovala u potpunosti, a ujutru osećam da su mi ruke veoma mekane. Njena cena je 18$, a možete je pronaći ovde.


Zadovoljna sam isprobanim Queen Odelia proizvodima i njihovim učinkom, mada sa njihovim mirisom imam love-hate odnos. Ja jednostavno nisam fan cvetnih mirisnih nota, ali ako vi jeste, ovo bi bili pravi proizvodi za vas. Putem njihove online prodavnice se možete informisati o ostalim proizvodima iz ponude i naručiti nešto ukoliko vam se dopadne. Za vas sam uspela da obezbedim promo kod velikesitnice, čijim korišćenjem ostvarujete besplatan shipping, kao i besplatan kurirski shipping za porudžbine preko 199$. Takođe, ukoliko naručite neki proizvod za negu lica, dobijate kremu za noge i dva Chic laka (o kojima ću pisati u narednom postu). Promo kod je validan do kraja decembra.


Da li su vas zainteresovali ovi proizvodi? Da li ste ranije čuli za ovu biljku i njena svojstva? 

*PR uzorci 

2 comments:

  1. Nisam čula ni za biljku ni za proizvode, a sudeći po cijeni treba da su dobri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cene jesu jače, ali zato su ovi proizvodi koje sam isprobala zaista dobri, posebno losion. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...