Sunday, September 27, 2015

Dexe balzam za usne - Borovnica

Balzami za usne su neizostavan deo nege usana, bilo ženskih, muških ili dečijih. U ovom postu ću vam reći nešto više o jednom Dexe balzamu za usne, koji sam dobila na poklon od drage Tijane sa bloga Sreća je zdravlje.  



Dexe balzami su od nedavno na našem tržištu, a uvoznik za našu zemlju je kompanija TV Shop. Na njihovom sajtu piše da su ovi balzami 100% prirodni i 95% organski, obogaćeni antioksidantima, vitaminom E, shea maslacem i jojobom. Balzam sadrži 7 grama i može se naći u nekoliko različitih varijanti pakovanja, obložen samo folijom ili upakovan u kutiju. Ambalaža samog balzama je okrugla, plastična, a boja se razlikuje u zavisnosti od mirisa/ukusa balzama. Ovaj od borovnice ima svetlo ljubičasto pakovanje, sa belom linijom po sredini.    


Iskoristiću priliku i uporediti ga sa EOS balzamima, na koji pakovanjem veoma podseća. Naime, EOS ima kvalitetnije pakovanje, matirano, obloženo gumom, dok je Dexe plastično i glatko. Kada se otvore, oba balzama su loptastog oblika i otprilike se tu njihova sličnost završava. Strukture su im veoma različite. Dexe balzam je masniji i ostavlja sjaj na usnama, dok je EOS mat i tako se ponaša i po nanošenju.  


Miris ovog balzama od borovnice je prijatan i podseća me na neke slatke dečije žvake. Mada ostavlja sjaj na usnama, nije lepljiv, niti težak i nema nikakav ukus. Uglavnom ga koristim uveče, pred spavanje, jer preko dana ne volim balzame koji ostavljaju sjaj, a i preko njih ne mogu da nanesem ruž. Ujutru su mi usne mekane, pa zaključujem da ovaj balzam lepo radi ono za šta je namenjen, a to je hidratacija i nega usana. Usne mi nisu u lošem stanju, redovno ih hidriram i mackam, pa mi je ovakav tip balzama odgovarajući. S obzirom na strukturu, brže se troši u odnosu na EOS, ali će vam i ovo pakovanje dugo trajati. 

Sastav
Ono što me je zbunilo je to što se na poleđini pakovanja pominje passion fruit, a ovo je balzam od borovnice. Istražila sam malo po internetu i videla da je to ukus EOS ljubičastog pakovanja, pa time dolazim do zaključka da su iskopirali tekst ove poleđine. Konkretno, celo ovo kartonsko pakovanje je iskopirano, počevši od položaja slike, pa sve do logoa kompanije, što možete videti ako ih uporedite sa pakovanjima EOS balzama, o kojima sam pisala ovde. Meni to ne igra značajnu ulogu u vidu mišljenja o samom proizvodu, ali mislim da bi malo trebalo da porade na tome. 

Moj zaključak je da je ovo jedan sasvim solidan balzam za usne, koji vam može pomoći u održavanju potrebne hidratacije. Dostupan je u TV Shop prodavnicama i na njihovom sajtu, po pristupačnoj ceni od 390 dinara. 

Kakve balzame za usne volite? Da li ste koristili neki od pomenutih?

8 comments:

  1. Pre svega drago mi je da ti se balzam dopada i da ti koristi :)

    ReplyDelete
  2. I ja sam primetila velike slicnosti sto se dizajna samog pakovanja tice ali jos uvek nisam stigla da bas sve detaljno izucim. I ja sam dobila jedan i jos jedan neplanirani koji je predhodno zalutao :D Utisci su nam slicni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije da su jedini, videla sam još dva, tri brenda koja imaju ovakvo pakovanje...ali ovi su kompletno sve iskopirali. :D

      Delete
  3. Zanimljiva su mi ova okrugla pakovanja, probala bih ih samo zbog izgleda, mada sam se odvikla od bilo kakvih labela, jedno najobičnije ne mogu da potrošim. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam počela u poslednjih godinu dana intenzivnije da ih koristim. Kad neki ne mogu da potrošim mackam ga pred spavanje...pokušaj tako i videćeš da će ti brzo preći u naviku. ;)

      Delete
  4. Sad krece vreme kada cemo intezivnije mackati usne.
    Koristila sam sva moguca labela :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...