Thursday, July 9, 2015

(Blogo) rođendanska lista želja

Ne mogu da poverujem da je već prošlo toliko vremena, ali moj blog je napunio godinu dana! :) Tačnije, otvoren je 5. jula prošle godine, ali sam prvi "pravi" post objavila 9. jula. Tako da ni sama nisam sigurna kada bi trebalo da obeležavam blogorođendan, ali neka to bude danas. :)



Nisam pisala baš onoliko koliko bih htela, ali se nadam da će se to popraviti u narednim mesecima. Kada pogledam svoje postove sa početka, vidim da sam napredovala što se fotografisanja tiče. Nisam imala pojma o osvetljenju, senkama, kontrastu itd. Sve su to sitne popravke, ali koje svaku sliku učine mnogo boljom. 

Pišući i prateći blogove, mnogo sam naučila o raznim proizvodima, sastojcima istih i njihovom delovanju, a najviše sam naučila u pogledu šminkanja. Naravno da i dalje ne znam da se našminkam "profi", ali sve više učim. Dosta sam naučila i o onome što najviše volim, a to su nokti. Mada sam i ranije imala dobre nokte, u poslednjih godinu dana sam naučila mnogo više o njihovoj nezi i održavanju. Zahvaljujući grupi Matching Manicures imam priliku da isprobam neke nove vrste manikira i njihove tehnike, koje sama verovatno nikada ne bih otkrila. Ovom prilikom pozdravljam sve divne devojke koje učestvuju u uparenim manikirima. :)

Zahvalna sam na svakom vidu podrške i svakom komentaru. Nisam ni sanjala da ću imati toliko pratilaca na raznim društvenim mrežama. Možda su te brojke nekome male, ali meni mnogo znači svaki vaš "klik", podstičete me da radim još više i budem bolja. 

Osim blogorođendana, ovog meseca je i moj rođendan. :) 27. jula punim 18 godina...jeeej. Šalim se, punim 26, ali mogu da se pravim mlađa. :D U tom duhu, sastaviću svoju mini listu želja. Kažem mini, jer zaista nemam neke velike želje što se kozmetike tiče.  
Moja omiljena, Grumpy cat :)

- Sleek paleta senki 

Vidim da se dosta piše o njihovim paletama, tako da bih sebi volela da priuštim jednu. Predivno mi deluje Oh so special, ima sve boje koje ja inače volim. 


- Essence četkice za oči

Za ovim četkicama ludiiim još od kad sam ih videla, a pogotovo kad sam pročitala recenziju kod drage Ene. Imam iz ove kolekcije one za puder i rumenilo, a mnogo želim četkicu za blend i nanošenje senke, kao i kabuki, ali kojih u Srbiji (kakvo čudo) nema. 



- Dermix Anti age hidrator

Kako polako ulazim u te godine kada bi trebalo već da se razmišlja o anti age preparatima, ovaj mi je prvi na listi. Pritom sam pročitala gomilu pozitivnih recenzija, što je još jedan od razloga zašto sam ga stavila na listu.



- Keratinsko ispravljanje kose

To mi je ne samo rođendanska, nego stalna želja. Borim se sa neposlušnom kosom, tako da bi mi ovaj tretman bio spas. Već sam ga radila pre (sad već dobre tri godine) i oduševljena sam efektom i brzinom kojom sam fenirala kosu. Ovaj tretman je malo skuplji, tako da ću na njega morati da sačekam i sama ga sebi ponovo priuštim jednoga dana. 

Ovako je to izgledalo nekada, pre i posle tretmana

- Knjige 

Obožavam da čitam razna štiva. Veliki sam fan Gijoma Musoa, a trenutno mi u kolekciji nedostaju tri njegove knjige - Central park, Ako sutra ne postoji i najnovija - U jednom trenu.
Pažnju mi je i privukla i knjiga "Kako da znaš da li tvoja mačka planira da te likvidira". Nemam mačku, ali mislim da sam već sto puta pričala koliko ih obožavam, tako da bi me ova knjiga sigurno nasmejala. 


- Essie lakovi za nokte

Trenutno u kolekciji imam dva - Naughty nautical i Big spender, koji su mi se jako dobro pokazali, tako da bih volela da posedujem još neki. Možda u nekoj nežnijoj nijansi, kao što je Sand Tropez. 


- NYX lip butter

Nisam isprobala nijedan NYX ruž iz ove kolekcije, a deluju mi primamljivo. 



- Skidači laka

Možda će nekome biti čudno što to stavljam na listu, ali sve to što lakiram mora se nečim i skinuti, zar ne? Skidače laka najbrže potrošim, tako da mi uvek treba zaliha. :D

Eto, to je moja skromna lista želja. Kao što rekoh, nisam još uvek toliko vešta u šminkanju, tako da sasvim dobro funkcionišem sa onim što trenutno imam. Nakupilo se i dosta lakova, pa ne bih da gomilam. Naravno da se ne bih bunila da ih dobijem, ali sama ih u skorije vreme neću kupovati. :) 

Imate/želite li nešto sa moje liste? :)

*fotografije preuzete sa interneta

22 comments:

  1. Čestitke na uspješnom bloganju! :D I ja bih sve ove Essence četkice, ako se ne varam, kod nas ih ima, ali nisam još ni jednu kupila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno. :)
      Kod nas imaju samo one dve za puder i rumenilo, ove druge nam nisu uvozili. :/

      Delete
  2. Srećan blogorođendan... :)

    ReplyDelete
  3. Želim ti puno uspeha u daljem radu draga i ispunjenje svih želja i željica, zdravlja i sreće <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tićo na divnim blogorođendanskim željama. :*
      Kao što bi ti rekla - rođendan se ne čestita ranije, pa ostale želje zadržite za taj datum. ;)

      Delete
  4. Srećan blogorođendan, nadam se da će biti još mnogo, mnogo uspešnih godina. :)

    ReplyDelete
  5. Srećan blogorodjendaan! :)
    A što se liste tiče, znaš da želim Gijoma, samo mi najnovija fali! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaa draga Katarina. :)
      Bolji si kolekcionar od mene, meni sad fale tri. :)

      Delete
  6. Srećan blogorođendan, nadam se da će ti se ispuniti želje.
    Sleek palete se nalaze i na mojoj listi želja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)
      Ako ništa, nadam se da ću se častiti jednom Sleek paleticom. :)

      Delete
  7. Sretan blogoročkas i nek ih je još punooo :)

    ReplyDelete
  8. Srecan blogorodjendan i rodjendan, da ih bude jos mnogo(naravno blogorodjendana :D) i da u sto kracem roku obrises proizvode sa svoje liste :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na lepim željama. :) Zahvaljujući Dermixu jedan proizvod je već skinut sa liste. :)

      Delete
  9. Srecan rodjendan sa zakasnjenjem, tj oba rodjendana <3 Mmm ova sleek-ova paleta je bas primamljiva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno. :)
      Odavno želim makar jednu Sleek paletu, čula sam dosta pozitivnih stvari o njima.

      Delete
  10. Jaao, Sleek! Koliko žalim što ih nema kod nas. Prvom prilikom kupujem Sleek Storm, savršenstvo u paleti. :)
    Muso mi nije baš jedan od dražih pisaca, ali mi je ova knjiga jako zanimljiva. Nisam ni znala da piše takve knjige. I da, čak ni nemam mačku. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je žao, ali makar se mogu naručiti. :)
      Ovu o mačkama nije napisao Muso, ne znam ko je tačno autor. Znam samo da je Dereta izdavač kod nas. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...