Friday, June 5, 2015

Sabi Handmade losion za skidanje šminke

O Sabi Handmade kozmetici sam dosta čitala na blogovima, a onda mi se tokom marta, zahvaljujući Mariji i njenoj nagradnoj igri, pružila prilika da jedan proizvod i isprobam. Proizvod o kome ću vam danas pisati je prirodni losion za skidanje šminke. 



S obzirom na to da su tvorci Sabi kozmetike iz Beograda, veoma lako sam se dogovorila oko preuzimanja svoje nagrade. Devojka koja mi je nagradu dala me je savetovala da obavezno proizvod promućkam pre upotrebe, zato što je ovo dvofazno sredstvo i potrebno je da se sastojci sjedine, kao i da prilikom skidanja šminke sa očiju tufer malo zadržim, kako bi se maskara otopila. 

Sastojci ovog losiona su:

- ružina vodica, koja je poznata kao najbolji čistač kože, savršeno tonira, čiti, hrani, hidrira i regeneriše;
- ulje koštice kajsije, koje je bogato vitaminom A i linoleinskom kiselinom, obnavlja kožu, hidrira i revitalizuje;
- maslinovo ulje, najprirodnije sredstvo za negu i odlično za uklanjanje masti i nečistoća;
- biljni glicerin, koji omekšava, obnavlja, neguje i vlaži kožu, čineći je elastičnom;
- ricinusovo ulje, koje ima visok sadržaj vitamina E i ricinoleične kiseline, podstiče stvaranje kolagena i elastina, ujedno čisti i hidrira kožu;
- eterično ulje čajevca, deluje antibakterijski, protivgljivično i antivirusno, kako na kožu, tako i na trajnost preparata. 

Pre ovog losiona, šminku sam uglavnom skidala micelarnom vodom i na prvo nanošenje mi je bio baš čudan osećaj. Tekstura losiona je uljana, ali gusta, sa primesom vlakna kajsije. Čini mi se da dominira miris ricinusovog ulja, koji nekome možda nije baš najprijatniji, ali meni ne smeta. Na vrhu pakovanja se nalazi dozer, koji je praktičan i jednostavan za rukovanje.


Postupila sam prema uputstvu i proizvod prvo dobro promućkala, a zatim tuferom nanela na lice. Šminka se dobro skidala sa obraza i čela, ali mi se efekat kod uklanjanja maskare nije dopao. Pokušala sam i tako što sam drzala tufer malo duže na kapku, ali ni to nije mnogo pomoglo. Uspeo je da ukloni jedan deo maskare, ali bi uvek deo ostao, što meni jako smeta. Nisam koristila vodootpornu maskaru, tako da mislim da sa ovim sredstvom nju ne biste uspeli da skinete. Možda ja samo nisam navikla na uljane strukture, ali ne volim taj uljani osećaj na očima koji ostaje nakon ovog losiona. Pozitivna strana je to što nije izazvao nikakve neželjene reakcije, iritacije očiju, crvenilo, zatezanje kože i tome slično. Lice je nakon korišćenja losiona mekano i nekako mi deluje nahranjeno, što smatram najboljom stranom ovog proizvoda. 

Mislim da bi ovo sredstvo bilo idealno za osobe sa suvom kožom, s obzirom na različita ulja kojima obiluje. U pakovanju dobijate 100 ml, što je meni potrajalo malo duže od mesec dana, uz svakodnevnu upotrebu. Naravno, ukoliko se šminkate retko ili koristite laganu šminku, može vam trajati i duže. Cena ovog losiona je 600 din, a ovaj i ostale proizvode iz Sabi Handmade asortimana, možete poručiti putem njihovog sajta. Mene su jako zainteresovali puteri za telo, kao i sprej protiv komaraca, koji će nam verovatno biti neophodan tokom leta.

Da li ste koristili neki Sabi Handmade proizvod?

6 comments:

  1. Ja sam dobila od njih puter za telo i balzam za usne na testiranje, oduševila sam se. Još uvek sam doduše u ranoj fazi testiranja, onoj početnoj, pa se utisci nisu nagomilali kako valja, ali za sada sve preporuke. Ovo ulje mi deluje interesantno, mada izbegavam da koristim ulja zbog mešovite kože, baš sam old school po tom pitanju :) I činjenica da skoro nikako ne skida maskaru mi je no-no, pošto je svakodnevno koristim, a verujem da to radi i ogroman broj devojaka. Pakovanje je zanimljivo, kao i sastojci, vidi se da je hranljivo. Mogla bi da ga koristiš nakon skidanja šminke micelarnom, čisto da nahraniš kožu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, puterčići mi deluju odlično, čekam utiske. :)
      Već sam ga potrošila, poslužio je svrsi. Jedino je to za maskaru minus, ali je generalno dobar proizvod. :)

      Delete
  2. Eh, što volim proizvode za uklanjanje šminke koji rade sve, osim- uklanjanje šminke :D
    Dogodilo mi se već s handmade kozmetikom, pa sam u konačnici odustala od eksperimentisanja.
    Meni ovo više liči na zanimljiv tonik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni nije radilo posao oko očiju, a stvarno sam se trudila i pokušavala da izvučem maksimum. Kao tonik bi meni bio mnogo mastan, ali možda bi onima sa suvom kožom takav bio odličam. :)

      Delete
  3. Meni bi bio super kao tonik jer mi je lice užasno dehidrirano. Nisam probala ali bih voljela jer volim handmade, prirodnu kozmetiku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za dehidriranu kožu je idealan u tu svrhu. :)
      Ja definitivno zaključujem da uljani skidači šminke nisu za mene, držaću se micelarnih.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...