Wednesday, June 3, 2015

Majski noviteti

Nisam do sada pisala ovakav tip postova, iz prostog razloga što mi je nekada mučno da slikam sve proizvode koje kupim. Ovog meseca nije bilo nekih velikih noviteta, ali mislim da su vredni pomena.



Počeću od najskorije kupovine, odnosno sniženja Essence starih kolekcija u Lilly drogerijama. Kupila sam predivno rumenilo iz MTV Rock Out kolekcije - 01 Global Icon. Rumenilo se sastoji iz tri boje - svetlo roze, pink i ljubičaste, koje kada se pomešaju daju predivnu nijansu. Sadrži u sebi blagi sjaj, koji je na licu veoma prirodan i osvežavajući. Zatim sam kupila paleticu senki 02 Naughty or Nice, iz zimske Come To Town kolekcije, kao i ruž iz istoimene kolekcije - 01 Is that you, Santa? Što se tiče lakova, jedan je iz Colour & go postavke - 182 hello rosy, sa efektom peska, a druga dva su iz MTV kolekcije - ljubičasti 04 Best Female i šljokičasti 02 Best Hip-Hop. Uzela sam i ovu olokvu za korekciju grešaka prilikom lakiranja noktiju. Već sam imala jednu kinesku, ali je bila suva, pa se nadam da ovu niko nije otvarao i da će poslužiti svrsi. Svi proizvodi su plaćeni po 129 dinara, pa ukoliko vam se nešto svidelo trknite do Lilly-a, možda je preostalo nekih lepih stvarčica.


Iz Avona skoro da uopšte ne naručujem dekorativne proizvode, pa je tako bilo i proteklog meseca. Uzela sam Planet Spa masku sa mineralima Mrtvog mora, koja je namenjena masnijoj koži. Nisam je još uvek koristila, ali sam čitala dosta pozitivnih recenzija o njoj, kao i celokupnoj Planet Spa kolekciji. Piling za stopala iz neke stare Foot works kolekcije sam naručila jer je izlazio iz asortimana, a cena je bila jako povoljna. Zatim sam uzela na sniženju i Instant Repair 7 serum za kosu, koji bi trebalo da pomaže u jačanju kose, čini je hidriranom i sjajnijom. Isprobala sam ga na krajevima i jako mi se svideo efekat, a i miris mu je prijatan. Naručila sam i kupku za intimnu higijenu, koju sam zaboravila da slikam. Odlučila sam se za onu bez mirisa, jer nekako ne volim da za tu regiju koristim nešto mnogo parfimisano. Od svoje Avon dame sam dobila i dva testera parfemčića, ali oba su suviše cvetna za moj ukus, tako da njima nisam oduševljena.


U nagradnoj igri na blogu Jovanin kutak sam imala sreće i izvučena sam kao dobitnica nagrade. Prvo sam se oduševila tome kako je paket bio predivno zapakovan, a onda i tome što se unutra našla i čokoladica. :) Nagrada se sastojala iz Queen Helene maske za lice sa mentom, koja je namenjena masnoj i koži sklonoj aknama, kakva je upravo moja, i veoma se radujem njenom isprobavanju. Našle su se tu i čarape za hidrataciju nogu, koje sam iskoristila i kojima sam jako zadovoljna. Koža na nogama je nakon njihove upotrebe bila mekša i znatno hidrirana. Proizvod koji se takođe našao u paketiću, a kome sam se najviše i obradovala, je Akvabent Aktivni kiseonik. Od kada sam ga dobila koristim ga svaki dan, uglavnom uveče, nakon skidanja šminke i umivanja. Nije mi izazvao nikakve neželjene reakcije, čak mi se čini i da mi pomaže u hidrataciji kože lica i da brže isuši bubuljice. Nosila sam ga i tokom vikenda na kraći put, pa po tome zaključujem da mi se zaista dopada i da je postao obavezni deo moje svakodnevne rutine.


Od dekorativnih proizvoda, tokom maja sam kupila Fashion Make Up paletu senki u braon tonovima, koja mi je sasvim solidna za svakodnevno šminkanje, a pritom košta samo 220 dinara. Imam od ranije njihovu ljubičastu paletu i zaista sam zadovoljna njom. Naravno da nisam odolela Essence Cinderella rumenilu, preslatkog pakovanja i prelepe roze boje. Cinderella kolekciju možete naći samo u Lilly-u, a rumenilo košta 449 din. Čitajući da mnoge devojke koriste Essence 05 My favorite tauping senku i za konturisanje, odlučila sam da je i ja kupim i isprobam u iste svrhe. Ono što mi se posebno svidelo kod nje je to što je veoma kremasta, jednostavna za nanošenje i možete sami da dozirate koliko želite da bude vidljiva. Još dva Essence proizvoda o kojima se mnogo priča su transparentna olovka za usne (129 din) i olovka za obrve, sa češljićem na poklopcu (199 din). Olovka za obrve je u nijansi 04 Blonde, koja mi savršeno odgovara i koristim je samostalno ili u kombinaciji sa Hello Autumn setom za obrve.


Naravno da ovaj mesec nije mogao da prođe bez još nekoliko lakova. :) Prvi koje sam uzela su ova dva Essie lepotana - Big spender i Naughty nautical. Iskoristila sam period sniženja Essie lakova u DM-u i dane dodatnih 15% popusta, pa sam tako svaki od ovih lakova platila nešto manje od 550 din. Tokom još jedne od poseta DM-u, slučajno sam naišla na Flormar 392 Holographic Silver koji sam koristila u Waterfall manikiru, a koji sam uzela zbog predivnih boja šljokica u njemu. Lak za kojim sam dugo tragala bio je Golden Rose Rich Color #103, u boji lavande. Nikako nisam mogla da ga pronađem u raznim parfimerijama, sve dok prošle nedelje nisam konačno uspela u tome. Mogu reći da sam potpuno oduševljena bojom i trajnošću i isplatilo se traganje za njim. Osim lakova, našle su se i dve kreme. L'Occitane kremicu za ruke sam dobila u majskom broju Cosmopolitana, a Balea Sail away je kupljena u DM-u za 119 din.


Umalo da zaboravim, tokom maja je bio organizovan Lepota i zdravlje nagradni konkurs, gde je trebalo poslati sliku svog manikira i sakupiti najveći broj lajkova na Facebooku. Nagrada je bila ova Weleda krema za ruke od badema, namenjena osetljivoj koži. Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim svima koji su me podržali i glasali za moj manikir. :)


Osim kozmetičkih, ima i nekoliko fashion noviteta. Naišla sam na dane vikend akcije u Six-u, gde su 3 već snižena proizvoda mogla da se kupe po ceni od 999 din. Ja sam se odlučila za ogrlicu, set prstenčića i set minđuša. Nisu baš sve u mom fazonu, tako da će se neke udomiti kod drugih. :)


To bi bili moji majski noviteti. Nisam sigurna da li ću od sada ove rubrike objavljivati redovno, pa neka ova bude neka vrsta probe.

Kako vam se čine moji noviteti? Imamo li neke zajedničke? :)

26 comments:

  1. Mindjuše i prstenčići iz sixa su predivni, predivni, predivni. Do neba.
    A ovo ostalo, pa ne znam odakle da krenem - kremica za ruke je preslatka, ja je još imam, a dobila sam je u Elle-u u decembru (žao mi je da je trošim :D), essence sve od reda savršeno, tu je već svaki komentar suvišan. Aktivni kiseonik razmišljam da kupim, vidim da ga mnogi hvale, pa što da ne, ide leto, dodatno osveženje kože je uvek potrebno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je nekako žao da je otvorim, ali me baš zanima zbog čega su toliko skupe.
      Aktivni kiseonik preporučujem, dobar je i za osvežavanje lica i tela tokom dana. :)

      Delete
  2. Ovo su odlični noviteti. :) Neki dan sam i ja uzela sivi MTV lak, sad sam u potrazi za ljubičastim. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slučajno baš naiđoh na jedan ovaj ljubičasti i rekoh sebi - što da ne. :D
      Bila je gomila onih toppera sa efektom peska i onih kao dalmatinac šljokice...

      Delete
  3. Bas dugo gledam Fashion Make Up palete deluju solidno, tako da se radujem buducoj recenziji, ukoliko budes pravila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razmisliću o recenziji, ali za te pare i nemaš šta mnogo da izgubiš i ako ti se ne svidi. :)

      Delete
  4. Baš si se lepo ponovila, imamo neke zajedničke stvarčice, Avon masku i kremu za nogice, i serum a i aktivni kiseonik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti i ja kao da smo se dogovarale za Avon novitete. :D

      Delete
  5. Ti uvek nešto dobiješ u nagradnoj igri. Pa makar to bila i krema za ruke. Šalim se, ipak si veliki srećnik. Trebalo bi da igraš loto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. :) Samo me pare neće, inače bih i to igrala. :D

      Delete
  6. Nakit super izgleda, posebno prstenčići :)

    ReplyDelete
  7. Dopadaju mi se mindjušice i prstenje. :) Koristim tu essence olovku za obrve i prezadovoljna sam. A ta Fashion paletica je iznenadjujuće dobra, imam onu ljubičastu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nakon tvog posta o sređivanju obrva sam je i uzela. :)
      I ja imam ljubičastu i slažem se da je dobra, mada mi je na Instagramu jedna devojka napisala da ju je skoro kupila i da je njoj užasna. Možda je naišla na neki baš loš primerak, dešava se.

      Delete
  8. Lijepi noviteti, oba Essie laka mi se dopadaju, predivne nijanse :)

    ReplyDelete
  9. Isti problem imam i ja kada treba da radim New In post, nekako sam malo lenja :D Sada sam naterala sebe da radim ono što ne volim baš na najbolji način što mogu, kažu da je to ključ uspeha :)! Noviteti su ti jako lepi. Ja u našem Liliju nikada nisam naišla na tako povoljne Essence proizvode. Uživaj u njima <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poslušaću tvoj savet za ubuduće. :)
      Trebalo bi da su sada ove stare kolekcije na popustu, pogledaj po onim njihovim narandžastim policama. :)

      Delete
  10. Koliko noviteta.... :) Najviše mi se sviđa Essence dio i dio sa nakitom. Prekrasno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad se ovako pogleda na gomili i izgleda kao da ih je mnogo. :D

      Delete
  11. Hoće te nagradne igre ;)
    Meni se najviše sviđaju fešn noviteti :)

    ReplyDelete
  12. Svašta tu nešto ima. Pažnju su mi privukli proizvodi koji si dobila kod Jovane u nagradnoj igri, pa zato jedva cekam da cujem tvoje utiske :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biće verovatno o maski za lice i aktivnom kiseoniku. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...