Wednesday, June 24, 2015

Gijom Muso - Možda nebo zna

U nedelju nam je leto zvanično stiglo, mada se prema trenutnim vremenskim prilikama to ne bi moglo reći. Kišovit, tmuran dan...najbolje ga je provesti uz dobru knjigu, zar ne? Knjiga koju bih vam preporučila je "Možda nebo zna", francuskog autora Gijoma Musoa. O par njegovih knjiga sam već pisala, a te postove možete pronaći u pretraživaču bloga. 


Pomenuta knjiga govori o mladoj Francuskinji Žilijet, koja igrom slučaja susreće Sema, uspešnog pedijatra iz Njujorka. Plašeći se razočarenja sa njegove strane, ona mu prećutkuje čime se zaista bavi, dok joj on, iz straha od vezivanja, govori da je oženjen, iako mu je supruga umrla. Uprkos lažima, njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo i provode strastven vikend. Međutim, Žilijet mora da se vrati u Pariz, a Sem u poslednjem trenutku odlučuje da krene na aerodrom i spreči je da ode. 

Neposredno nakon poletanja aviona, eksplozija je odjeknula nebom. Sem pada u očajanje, jer ponovo ostaje bez žene koju voli. Međutim, ni ne sluti da njihova priča nije završena...

Šta vi čitate u kišovitim danima?

12 comments:

  1. Najviše volim krimiće i trilere, mada moram priznati da mesecima nisam uzela u ruke knjigu koja nije vezana za faks. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ova knjiga ima elemente trilera, tako da je možeš uzeti u obzir kad ti se ukaže prilika. Verujem ti što se toga tiče, ali makar ćeš uspešno završiti te obaveze oko faksa, a onda pravac uživanje u vannastavnom štivu. :)

      Delete
  2. Već je imam na listi za čitanje, ja nemam neki poseban žanr koji baš baš volim, čitam sve što mi padne pod ruku :)

    ReplyDelete
  3. Ja obožavam krimi romane, skoro da samo takve i čitam :)
    Imam par njegovih knjiga koje sam dobijala na poklon, doduše još uvek ih nisam pročitala, čekam idealno raspoloženje za ovakav žanr. :)

    ReplyDelete
  4. I ja sam je nedavno procitala i u ovoj knjizi Gijom Muso je ostao veran svom stilu. Sve njegove knjige citam u jednom dahu i dopada mi se nezvesnost koja je prisutna u svakoj. Knjiga za svaku preporuku :)

    sparklygoddess.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Od prolećne akcije u Laguni ponosna vlasnica većine njegovih knjiga! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je, ja ih sakupljam već godinama. :)

      Delete
  6. Čitala sam i toplo preporučujem svima :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...