Friday, June 12, 2015

Essie Big Spender

Konačno su nam došli pravi letnji dani, koji prosto mame na mnoštvo veselih boja i šarenila. Mada lakove ne delim po godišnjim dobima, pažnju mi je privukao ovaj Essie lepotan, o kome ćete imati prilike da saznate nešto više.




Dugo sam želela da isprobam neki Essie lak, jer sam čitala da su odlični, ali mi je cena od skoro 1000 dinara bila previše. Tokom maja sam u jednoj od DM drogerija naišla na sniženje ovih lakova na oko 650 din, a slučajno sam ugrabila i dodatnih 15% popusta, pa sam ovaj lak platila nešto manje od 550 din. Mojoj sreći nije bilo kraja, jer sam po ceni jednog mogla da uzmem dva. :)

Prvi koji sam isprobala bio je ovaj, simpatičnog naziva Big spender, koji pripada jesenjoj kolekciji iz 2008. god. Ta informacija me je začudila, zato što mi se činio svetao za to godišnje doba, kada obično svi izbacuju kolekcije sa nekim tamnim, jesenjim tonovima.


Boja je jako teška za opisivanje, u bočici deluje kao pink-ljubičasta, dok po nanošenju na nokte poprima neki ljubičasto-crveni ton. U tamnijim prostorijama deluje gotovo bordo, što ovaj lak čini interesantnim i pogodnim za razne prilike. Četkica je pljosnata, srednje širine i ravno sečena, sa zaobljenim krajevima. Lično, veoma mi se dopada takav oblik četkica, jer mi olakšava aplikaciju laka.


Formula je kremasta, jednostavna za nanošenje, a za punu boju su potrebna dva sloja - jedan tanji i jedan srednji. Brzo se suši, pa nisam morala dugo da čekam između nanošenja slojeva. Sjaj mu nije preterano visok, što se može rešiti stavljanjem sloja nadlaka, mada ga ja nisam dodavala.




Nakon korišćenja ovog, jasno mi je zašto svi toliko hvale Essie lakove i želja mi je da, u nekom narednom periodu, priuštim sebi još neki komad. Često se razočaram kada probam neki skuplji lak, što sa ovim nije bio slučaj i mogu reći da čak opravdavaju i svoju punu cenu. U Srbiji se mogu kupiti u DM i Lilly drogerijama, po ceni nešto nižoj od 1000 din, mada se često mogu naći na sniženjima. Sadrže 13,5 ml, što je prilično izdašna količina.

Da li posedujete neki Essie lak u svojoj kolekciji?

13 comments:

  1. Jao, kako je lep, prelep <3
    P.S. Sviđa mi se novi izgled bloga :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da bi i tebi lepo stajao. :)
      Hvala, malo sam rešila da dodam prolećnih boja. :)

      Delete
  2. Vrlo raskošna boja, lepo ti stoji. :)

    ReplyDelete
  3. Vrlo zanimljiva nijansa, meni je fiji omiljeni od Essie-a=)

    ReplyDelete
  4. Nemam Essie lak, mnogo mi se sviđa Watermelon ali neću u skorije vreme kupovati lakove. :D
    Ovaj je jako lep, i divno ti stoji!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pored one gomile koju si dobila, mislim da ti neće trebati novih do kraja godine. :D

      Delete
  5. Hvala Valentina, drago mi je da ti se dopada.
    Essie lakove možeš pronaći u Lilly i DM drogerijama.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...