Thursday, April 16, 2015

Duet post: Don Juan matte 306 ruž za usne

Današnji post će se malo razlikovati od uobičajenih, zato što će biti u duetu sa mojom dragom Milom iz Hrvatske, kojoj sam pre izvesnog vremena poslala skromni paketić proizvoda, u kome se našao i ovaj ruž. Kako ja imam isti, dogovorile smo se da zajedno napišemo njegovu recenziju. Mila već radi slične (manikir) postove sa jednom blogerkom, a zanimljivo je to da nam je obema ovo prvi put da radimo recenziju ruža. :)  



Don Juan kozmetiku proizvodi kozmetička kuća "Mirjana" iz Srbije, koja u svom asortimanu ima veliki broj dekorativnih proizvoda, po veoma pristupačnim cenama. Na njihovom sajtu se možete informisati o tome gde se sve njihovi proizvodi mogu kupiti.

Ruž, o kojem je danas reč, dolazi upakovan u klasičnu ambalazu za Don Juan ruževe - crna plastična, sa srebrnim slovima i logom kompanije na vrhu čepa. Jedini pokazatelj da su ovo mat ruževi je to što je zalepljena nalepnica na kojoj piše matte. Iskreno, mislim da bi bilo lepše kada bi se i ambalaža razlikovala. 

  
Takođe, nigde se ne mogu naći informacije o sastavu, a znam da mnoge to interesuje. Pozitivna stvar je to što se na sredini pakovanja nalazi nalepnica, pa ste tako sigurni da ga niko pre vas nije otvarao. Na nalepnici se nalaze podaci o gramaži (4,5 gr) i roku trajanja. 

  
Što se tiče boje, obe smo se složile da je veoma neobična. Deluje kao neka tamnije ljubičasta nijansa, a pri nanošenju i na svetlosti izgleda kao srednje crveno-ljubičasta (uz konsultaciju sa ovom fotografijom). Generalno, ljubičasta boja na slikama uvek ima taj neki ružičasto/crvenkasti podton, tako da je to slučaj i sa ovim karminom. Punu boju postiže tek iz dva sloja, a preporučujem i stavljanje olovke, koja će mu produžiti trajnost. Ovo nije ruž koji će izdržati jelo i piće, čak ostavlja jak trag na čaši/šolji i veoma se brzo skida. Potrebno je popraviti ga odmah nakon pića, u suprotnom neće baš lepo izgledati. 

Levo - dva sloja. Desno - jedan sloj.

Ukoliko ništa ne jedete i ne pijete, izdržaće na usnama par sati, a preporučujem uklanjanje micelarnom vodom. Ostavlja stain nakon skidanja, što je čest slučaj sa mat karminima. Nisam primetila da mi isušuje usne i da se uvlači u "fine" borice. Naravno, pre stavljanja svakog ruža, potrudite se da ispilingujete usne, jer pogotovo mat ruževi ističu nepravilnosti. Miris je još jedna pozitivna stvar kod ovog ruža, veoma je prijatan i Milu podseća na čokoladu. Dala sam i sestri da ga pomiriše i ona je rekla da je podseća na neke kolače. U svakom slučaju - slatkast je. :) 


Veoma mi je bilo teško da ga uslikam na usnama, tako da imam samo ovu jednu (nezavidnu) fotografiju, ali kod Mile možete videti više slika i uporediti izgled u hladu i na direktnoj sunčevoj svetlosti. 

Moji utisci su da je ovo jedan prosečan ruž, od koga ne treba očekivati čuda. Za cenu od 230 din (u parfimeriji "Kristabell", u Terazijskom prolazu), dobijate jedan solidan proizvod, pogodan za svakodnevno korišćenje. Sviđa mi se njegova boja i to što ne isušuje usne, ali bi trajnost mogla da bude malo duža. Kakvi su Milini kompletni utisci, možete pročitati OVDE

Da li ste koristili Don Juan ruževe? Kakva su vaša iskustva? 

18 comments:

  1. Nisam probala ovaj ruž jer ga nema kupiti u Hrvatskoj.
    Sviđa mi se ideja o zajedničkoj recenziji dvije blogerice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš šteta što vam nisu dostupni, ali mi je drago da ti se dopala ideja. :)

      Delete
  2. Sve sam ti rekla :D Samo da napomenem još da su ti slike vrh! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni tvoje nisu za bacanje, baš si se potrudila. :*

      Delete
  3. Nisam koristila Don Juan ruzeve, ali ova nijansa je predobra, moram ga potraziti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nijansa je zaista divna, ali ne znam da li ih možeš naći u BIH. :/

      Delete
  4. Obožavam DJ karmine, sjajeve, tečne ruževe i lakove i koristim ih dugo. omiljeni DJ ruž mi je broj 45 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znači baš ti se dopadaju njihovi proizvodi. :)
      Ja planiram uskoro neki lak...verovala ili ne, nemam nijedan njihov. :)

      Delete
  5. Nisam koristila Don Juan ruževe, ustvari nisam ništa njihovo probala. Moja sestra je prošle godine kupila njihovo rumenilo i baš je bila zadovoljna. :)
    Deluje lepo i baš je simpatičan na usnama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš kad pominješ rumenilo, videla sam neka njihova i mogu ti reći da ne izgledaju uopšte loše. :)

      Delete
  6. Vrlo lepo od tebe i mile. Sviđa mi se timski rad

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vala namučile smo se oko ovog ruža...od sada se držimo noktiju. :D

      Delete
  7. Prelijepa nijansaaaaaaaaaaaaaa.... aaaaaaaa!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDD

    ReplyDelete
  8. Nijansa je vauuuu, prelepa. :D

    ReplyDelete
  9. Baš mi je drago da su ti se dopale recenzije. :)
    Nadam se da ćeš biti zadovoljna i ovim ružem. :)

    ReplyDelete
  10. Koristim godinama ali se teško nalaze u parfimerijama.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...