Wednesday, February 25, 2015

Tag: Proizvodi koje ne koristim

Mada nisam neki preterani ljubitelj tagova, ovaj koji kruži već neko vreme mi se učinio zanimljivim i zamislila sam se o tome šta to sve ne koristim. Inspirisana odgovorima moje drage Mile, odlučila sam da ga i ja uradim. Pa, da krenem. :)

Uvijač za trepavice


Pre svega, ne koristim ga zato što ga se plašim. :D Meni ovo deluje kao neka spravica za mučenje i bojim se da bih sebi iskopala oko ili počupala trepavice. Pritom, trepavice su mi prirodno već blago uvijene, pa im je dovoljna samo maskara da ih još više istakne (što možete da vidite u ovom postu). 


Eyeliner


Ne koristim samo zbog toga što ne znam pravilno i lepo da ga nanesem. Lepo mi istakne oči, ali meni treba dosta vremena dok ga stavim, plus nikada mi ne bude jednak na oba kapka. :/ To je nešto za čim patim i jako bih volela da se malo izveštim u njegovom stavljanju, ali uvek kada se sređujem žurim, pa nemam vremena za ispravljanje grešaka.

Sjaj za usne


Sjajeve sam volela da stavljam u mlađim danima, tačnije u periodu pred kraj osnovne i tokom srednje škole. Smetalo mi je to što su jako lepljivi i čim dune vetar ulepi mi se kosa. Sada sam prešla na karmine i to uglavnom neke mat, tako da sam sjajeve odavno izbacila iz upotrebe. 

Podloga za šminku/Prajmer


Prajmer je nešto što se nikada ne setim da stavim, pogotovo pri nekom svakodnevnom šminkanju. Pre nanošenja pudera ili BB/CC kreme uvek stavljam hidratantnu kremu. Što se tiče podloge za senku, nju sam počela da koristim i smatram je jako korisnom. 

Fiksator šminke


Ovaj proizvod i ne posedujem, osim jednog Essence pudera u prahu, koji je namenjen matiranju i fiksiranju šminke. Ne smatram ovaj proizvod neophodnim, osim u nekim posebnim prilikama, kada želimo da nam šminka traje ceo dan/veče.

Bronzer 


Još jedan proizvod koji ne znam pravilno da nanesem i za koji mi se i ne dopada kako mi stoji. Ja imam jako svetao, bled ten, pa mi bronzer baš mnogo i ne pomaže. 

Okoloočna i noćna krema 


Mada bi verovatno trebalo da počnem da ih koristim, jer sam u tim nekim godinama kada se preporučuje početak njihove upotrebe, nisam naišla na kreme ovakvog tipa koje su me zainteresovale, a pritom su i cenovno pristupačnije. Ukoliko imate neke takve da mi preporučite, slobodno napišite. 

Krema za stopala


Priznajem da ne vodim računa toliko o nezi stopala, kao npr. o nezi ruku. Jedino čime mažem stopala su losioni za telo i to uglavnom posle kupanja. Trudim se da to ispravim, ali nikako da nađem vremena da im se malo više posvetim. 

Lak za kosu 


Lakove za kosu ne koristim, jer ne pravim neke zahtevne frizure za koje bi mi bilo potrebno da stoje ceo dan. Ponekad naprskam lak kada je napolju veća vlažnost vazduha (ali mojoj kosi ni to ne pomaže u potpunosti), tako da ovaj tip proizvoda jako slabo koristim. 

To bi, ukratko, bili proizvodi koje ne koristim, a kojih sam mogla da se setim. Neću nikoga tagovati, svako ko želi može mi u komentaru napisati šta ne koristi. 

Delimo li neke od pomenutih? :)

*sve fotografile su preuzete sa interneta

15 comments:

  1. Delimo većinu :D
    Ni ja sjajeve ne podnosim, ni lakove za kosu očima ne mogu da ih vidim :D

    ReplyDelete
  2. Od ovih proizvoda ne koristim jedino fiksator šminke i sprej za kosu. Fiksator jer ih nema baš dostupnih po drogerijama, tj. nisam sigurna niti da postoje. A sprej ne koristim svakodnevno, nego samo u specijalnim prigodama. Kreme za stopala koristim samo iz razloga jer su uvijek uključene u neke setove, ali iskreno mislim da istu funkciju mogu raditi i najobičnije kreme za tijelo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čini mi se da je Aura izbacila neki fiksator, ali nisam sigurna.
      A za stopala i ja mislim da je ok svaka krema/losion za telo.

      Delete
  3. Nismo toliko različite :D Ja koristin uvijač za trepavice, jer su prirodno uvijene 0% ahahah :D Od eyelinera nisan još odustala, samo zato što volim rogove, vrag i točka hahah :D Nisan još probala nijedan primer, niti znam oću li ikad, sad koristin dnevnu laganu kremu koja je ne dovoljna, nego odlična. A fiksator šminke, mili Bože, ja se neznan šminkat pa kad se normalno našminkam traje mi makeup 10 sati bez problema, meni su fiksatori nepotrebni. Ja sam čula masu puta da bi nama bljedolikima kao za konturiranje najbolje odgovarao NYX 'Taupe', još nisan 100% zagrizla za njega, ali mi nekad padne na pamet :D Sjajila, puj haha :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram da naučim da stavljam taj eyeliner, patim za njim. :D
      Čula sam i ja mnogo puta da je taj NYX Taupe ok za bledolike, ali za sada me ne privlači, mada se nešto pričalo i da ga možda povlače iz prodaje.

      Delete
  4. Od ovih tvojih nabrojanih proizvoda koristim samo eyeliner :) Ne znam da li si koristila Eveline celebrities eyeliner, ima super aplikator i vrlo lako se nanosi mislim da je on odlican za djevojke koje ne znaju precizno nanijeti eyeliner :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znači skoro pa smo iste. :)
      Nisam, koristila sam samo neki Essence...ok je i dugo traje, ali ne baratam uvek četkicom. Pogledaću i taj, ako ikada naiđem na njega. Hvala na predlogu. :)

      Delete
  5. I meni uvijač la trepavice izgdeda kao sprava za mučenje XD
    Sa ove liste koristim eyeliner, sjaj i ponekad (rijetko) lak za kosu.

    ReplyDelete
  6. Od navedenih ne koristim primer i kremu za stopala, možda 1-2x na godinu A uvijač za trepavice svakodnevno, čak i ako ne stavim maskaru :D I vjeruj mi, nije sprava za mučenje haha. Super post :)
    http://www.itsmissivana.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svaka čast ako ga svakodnevno koristiš...verujem da bi me mrzelo i kada bih znala da baratam njim. :D

      Delete
  7. Nice and informative blog.follow me and get followed.thanks
    http://findshopping.blogspot.in/2015/02/usa-shopping-websites-list.html

    ReplyDelete
  8. ja recimo volim sjajila i tuš, a kad puše obavezno vežem kosu da ne završi na usnama a onda sjajilo na cvikama ;)
    lak za kosu nikad kupila nisam, mislim da neću ni ubuduće... fiksator jesam jedan, eno ga još stoji neisproban ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuš moram još da vežbam da stavljam, mnogo mi se sviđa efekat. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...