Saturday, February 21, 2015

Mixa micelarna voda - Optimalna tolerancija

Micelarne vode su postale pravi hit pre par godina i od tada mislim da retko ko poseže za nekim drugim sredstvom za skidanje šminke. Osim kao sredstvo za skidanje šminke, mogu se koristiti i za svakodnevno uklanjanje nečistoća, a njihova upotreba se preporučuje ujutru i uveče. Moja koža je osetljivija i sklona alergijama, pa sam se odlučila za isprobavanje ove, koja je namenjena osetljivoj i reaktivnoj koži.


Ne znam koliko ste upoznati sa Mixa asortimanom, ali imaju nekoliko vrsta micelarnih voda, par sa pumpicom i bez pumpice. Moram da kažem da sam pre godinu dana imala priliku da isprobam jednu od tih sa pumpicom i nisam bila oduševljena učinkom. Zbog toga sam bila malo skeptična kada sam videla da imaju i ove nove, ali sam se ipak odlučila na isprobavanje. Jedan od razloga je bio i to što je bila na popustu od 439 din, što je za 400 ml veoma povoljno. 

Reč proizvođača: Micelarna voda sa optimalnom tolerancijom, obogaćena pantenolom, poznatom po svom umirujućem dejstvu. Ova formula smanjuje iritaciju veoma osetljive i reaktivne kože. Jedinstvena formula sadrži micelarne čestice koje efikasno otklanjaju šminku i nečistoće sa kože, bez potrebe za trljanjem. Nežno skidanje šminke sa lica i očiju u samo jednom potezu. Sa fiziološkim pH 5,5 poput kože, ova micelarna voda ne narušava zaštitnu barijeru kože. 

Sastav:

Moji utisci: Koristila sam je uglavnom za skidanje šminke i to onda kada sam na licu imala sve, od pudera, senke, maskare, rumenila... Prilikom skidanja šminke sa lica se dobro pokazala, dok je za skidanje maskare ipak potrebno malo trljanja. Mada piše da nije potrebno ispirati, ja sam uvek posle njenog korišćenja lice umivala, jednostavno sam navikla i jedino tako imam osećaj da sam čista. Par puta, kada tokom tog dana nisam nosila šminku, lice sam samo očistila micelarnom i nisam isprala. Nije mi izazvala nikakve iritacije i crvenilo, tako da je prošla i taj test, ali se ne bih usudila da je ne ispiram kada imam veću količinu šminke. Nije mi iritirala oči, kao što mi se ponekad dešavalo sa nekim drugim sredstvima, mada treba voditi računa o tome koju količinu stavljate na vatu/tufer. Par puta mi se desilo da sam bukvalno natopila vaticu i to se nije baš slavno završilo po moje oči. Osetila sam malo jače peckanje i od tada pazim koliko stavljam i nisam imala takvih problema. 

Sve u svemu, ova Mixa micelarna voda se dobro pokazala, tako da bih je preporučila osobama sa osetljivom kožom. Ukoliko imate suvu kožu, predlažem da pročitate i post Lidije sa bloga Good morning, gorgeous, koja je pisala o drugoj iz Mixine ponude. Nadam se da će vam naši utisci biti od koristi, ukoliko se odlučite na njihovu kupovinu.

Koristite li micelarne vode?  
  

6 comments:

  1. Probala sam Garnierovu, L'orealovu, a zatim u ovu, sve su mi se ok pokazale za skidanje šminke, mada svakako posle umivam lice nekom umivlalicom, ali mi se od svih mixina najbolje pokazala za skidanje maskare, manje me je peckala i mnogo brže skidala.. Takodje posle mixine mi je lice veoma meko, a to kod drugih nisam primetila, tako da je ovo za mene pun pogodak i preporuka svima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se i tebi ova dopala. :)
      Osim ove, ne iritira mi oči ni zelena Bioderma, pa ako budeš imala prilike isprobaj i nju. :)

      Delete
  2. Odlično mi zvuči ova :D Nisam vidila da je se puno spominje pa mi je definitivno privlačnija od Garnier ili L'Orealove. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam planirala i onu Garnier da probam, ali za sada mi je ova dobra. :)

      Delete
  3. Koristila sam dugo Niveinu jer mi je bila savršena ali sad testiram Eucerin micelarnu a imam u planu nakon toga da probam i ovu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niveinu nisam koristila, a o Eucerinovoj sam čitala pohvale pa je možda nekada isprobam. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...