Wednesday, November 26, 2014

Eveline Nail Therapy SOS tretman za nokte

Mada nisam verovala da će mi ovakav tip proizvoda zatrebati, jer su mi nokti inače čvrsti i laki za oblikovanje, desilo mi se to da su u proteklih mesec dana počeli da pucaju i listaju se. Ne znam da li je zbog promene vremena (ako to uopšte ima smisla kada su nokti u pitanju), ali mi se dešava jednom do dva puta godišnje da mi nokti "polude" i onda moram da ih skroz skratim, kao što je i sada bio slučaj. Da bih ubrzala proces oporavka, otišla sam u lokalnu parfimeriju sa namerom da kupim toliko poznato i hvaljeno Eveline 8u1 sredstvo, ali kako njega nije bilo a bila sam suviše umorna da idem do neke veće drogerije, kupila sam Eveline SOS tretman protiv krtih i lomljivih noktiju. 





Sredstvo se nalazi u kutiji, u kojoj se dobija i uputstvo za korišćenje i ostale informacije o proizvođaču. Samo sredstvo je u staklenoj bočici, kao klasični lak za nokte, i ima 12 ml. Providno ljubičaste je boje, ali na noktima ne ostaje nikakva boja, kao da ste naneli bezbojni lak.




Šta kaže proizvođač: Eveline Nail Therapy SOS protiv krtih i lomljivih noktiju. Tretman koji brzo deluje je idealno rešenje za slabe, oštećene i izlistane nokte. Regenerativna formula sa vitaminima, kalcijumom i kolagenom se precizno vezuje za nokte, obnavlja, regeneriše i maksimalno jača. Tokom 10 dana SOS tretmana, nokti dan za danom postaju neverovatno čvrsti, elastični i lepi.

Način upotrebe: Nanositi svaki dan jedan sloj direktno na nokte. Nakon 3 dana ukloniti naneti sloj i ponoviti postupak. Redovnom upotrebom svaki sloj preparata dopire do noktiju i oni postaju ekstremno ojačani i čvrsti. Poželjno je koristiti ga 4-6 nedelja. 

Sastav:
 Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Isopropyl Alcohol, Phthalic Anhydride / Trimellitic Anhydride / Glycols Copolymer, Cellulose Acetate Butyrate, Sucrose Acetate Isobutyrate, Nitrocellulose, Aqua (Water), Formaldehyde, Acetyl Tributyl Citrate, Sucrose Benzoate, Acrylates Copolymer, Camphor, Stearalkonium Hectorite, Adipic Acid / Fumaric Acid / Phthalic Acid / Tricyclodecane Dimethanol Copolymer, Alcohol Denat, N-Butyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Hydrolized Collage, Citric Acid, Calcium Pantothenate, Phosphoric Acid, CI 17200

Moji utisci: Prvo sam nokte skratila skroz, a zatim nanela jedan sloj ovog tretmana. Nisam osetila nikakvo peckanje ili bilo kakvu drugu reakciju. Jedino je miris malo neprijatan i jak, ali izdrži se tih par minuta dok se ne premažu svi nokti. Naredna dva dana sam lakirala sloj po sloj, a četvrtog dana krenula ceo proces iz početka. 

Početak tretmana

Na slici iznad možete da vidite moje nokte na početku tretmana. Nokat na palcu se pocepao na jako nezgodnom mestu i par dana sam čak nosila flaster na njemu, jer bi me bolelo kada za nešto zakačim. Nokti su mi malo manje od pola dužine čudne boje, posledica plavog laka o kome sam pisala ovde. Vidite koliko su mi nokti tada bili dugački i zamislite da je cela nokatna ploča bila te boje. :( Pokušala sam i da ih perem sodom bikarbonom, ali nije pomoglo, pa ako neko zna neki efikasan način da noktima vratim normalnu boju neka mi javi. 

Par dana kasnije sam mogla da prestanem sa koriščenjem flastera na palcu i normalno sam nastavila sa primenom tretmana. Nakon 10 dana je taj oštećeni deo skoro potpuno stigao do vrha, pa sam samo malo isekla višak i pustila da raste. 

Nakon 10 dana korišćenja

Tretman sam koristila redovno dve nedelje i osetila da su mi nokti stvarno čvršći i što mi je najvažnije, nema delova koji se listaju. Nastaviću da ga koristim kao bazu za druge lakove, jer smatram da nema potrebe da ga koristim baš mesec dana, s obzirom da mi nokti nisu ekstremno oštećeni. 

Da rezimiram, ukoliko su vam nokti oštećeni, listaju se i pucaju, ovo je tretman koji vam može pomoći u njihovom obnavljanju. Eveline ima u svojoj ponudi još nekoliko sredstava i različitih tretmana, pa verujem da možete pronaći odgovarajući za svoje potrebe. I cene su im jako pristupačne, u lokalnoj parfimeriji sam ovo sredstvo platila 260, a u većim drogerijama (DM i Lilly) se mogu naći po ceni od 279 i 299 din.  

Da li ste koristili ovo ili neko drugo sredstvo za jačanje noktiju? Kakvi su vam utisci?

17 comments:

  1. Mogla bi ga koristiti,na nožnim noktima :D
    Baš je hvaljen:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam do sada čula da ga je neko koristio za nokte na nogama, ali što da ne. :)

      Delete
  2. Ja obožavam ove njihove sos lakove, stvarno su dobri i pomognu mi oko listanja i pucanja noktiju.. nedavno sam koristila i onaj protiv žutih mrlja (imala sam ih ovako ko ti na prvoj slici) i u par dana su mi se znatno smanjile... stvarno super stvar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam primetila da imaju taj protiv žutih mrlja, baš ću da pogledam. Hvala na informaciji. :)

      Delete
  3. Super recenzija :) Koristim samo Essie First Base Base Coat.

    ReplyDelete
  4. Koristila sam 8 u 1 i jos uvek ga koristim, bas mi je pomogao kada su mi nokti bili u uzasnom stanju. Mogla bih ovaj sledeci da probam, cini mi se da svi isto deluju.
    A da, imala sam i onaj Diamond, kao za ojacavanje, nisam primetila neku razliku medju njima :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i ja verujem da nema neke razlike, svi su za ojačavanje, samo što neki imaju i funkciju ubrzavanja rasta noktiju...zato sam i uzela ovaj kada sam videla da nema 8u1. :)

      Delete
  5. Koristim 8in1 tretman i oduševila sam se rezultatima :) moji nokti mogu da narastu do određene dužine, ali ubrzo počnu da se listaju i pucaju i taj tretman mi je riješio sve brige :) kako sam jako zadovoljna 8in1 tretmanom, ovaj ću preskočiti, ali dobro je znati da je efikasan, ukoliko i kod mene nekad ne bude dostupan onaj koji mi treba :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj ću sigurno isprobati sledeći, ako se ukaže potreba. :) Nema neke velike razlike, tako da nećeš pogrešiti i sa ovim. :)

      Delete
  6. Ja nikako da se resim da kupim ovaj lak.Vidim dosta je hvaljen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čini mi se da su svi skoro istog sastava i delovanja, ja sam ovaj slučajno uzela i delovao je pozitivno na moje nokte. :)

      Delete
  7. ja sam imala njihov sa dijamantskom prasinom i drugi je 3u1 ,sad imam 8u1 i svi su dobri.
    rekla bih da su slicni 8u1 i diammod ..bar su mlecno beli u flasici.retko kad mi se slome nokti, nekad se zacepe, pa lepim kesicu od caja, dok ne izguram duzinu pa is podsecem malo!ja sam pusac i bili su mi jos gori ali cini mi se od kad stavljam providni zastitni prvo pa krec beli , pa tek onda boju da nemam tako izrazitih problema.ali da kazem da providnu bazu stavljam i odozdo.mazem odozdo :)
    sad je zimsko vreme trosi se limun za caj pa bi mogla da probas, kad ga iscedis za sok ili caj da istrljas nokte/ja bar tako radim limun lrastavac crni luk beli luk i sta mi je pod ruku tog dana u kuhinji :) natrljam na ruke :) ako se zacepio, namazi malo laka pa stavi komadic kesice od caja opet prelakiraj i bar nece da zapinje okolo i da se zacepi ili odvali dalje taj deo :)
    poz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam juče nabavila 8u1, stavljaću ga makar kao bazu ubuduće.
      Sada su mi nokti bolji, ovo gore žuto/zeleno na slikama je od plavog laka koji sam rekla da više neču koristiti. Jedino da pokušam sa njim kao ti - baza, pa sloj kreč belog, pa tek onda taj plavi.
      Hvala ti puno na savetima, zaista mi znači. :)

      Delete
    2. pa jedino takpo,nikad ne radim tretman nema sanse da si mi bezbojni nokti ali ih barem koristim kao bazu :)

      Delete
  8. ZANIMA ME DA LI JE LAK PROVIDAN,ODNOSNO DA LI IMA NEKU BOJU KOJA SE VIDI NA NOKTU KADA GA NAMAZEMO ILI JE POTPUNO NEPRIMETAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo Lazare, lak je providan kad se nanese na nokte. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...