Friday, July 18, 2014

Tzatziki (Caciki) salata

Danas sam rešila da se malo posvetim kuhinji. :) 
Kako nisam baš vična kuvarica, a i vreme je jako sparno, rešila sam da vam predstavim jednostavnu i osvežavajuću Caciki salatu. Recept sam pronašla u jednoj svesci sa receptima koju imam, a postoji nekoliko varijacija, tako da ukoliko vam se ovaj ne svidi možete naći na internetu drugačiji. Veoma se lako i brzo sprema i ne treba vam puno sastojaka.

Potrebno je:
  • 2 veća krastavca
  • 500 grama pavlake
  • 2-4 čena belog luka
  • 1-2 kašike ulja
  • 1-2 kašike sirćeta
  • soli po ukusu



Krastavce izrendate, posolite i ostavite da odstoje 15 min da puste vodu. Zatim iscedite višak tečnosti. Beli luk se sitno isecka, doda se u krastavce, a zatim se dodaju kisela pavlaka, ulje, sirće i još malo soli. Sve to se izmeša i na kraju se stavi malo mirođije kao ukras. Ostavi se u frižider da odstoji makar 1 sat. Salata je najbolja kad je hladna, a može se jesti uz meso, ribu, meze ili je jednostavno možete staviti na parče hleba i uživati u njenom osvežavajućem ukusu.




Prijatno! :) 

8 comments:

  1. Ma ovo je odlična salata baš osvježava mada ja stavim jogurta mozes dukatos i umjesto bijelog crveni/crni luk mada je i bijeli dobar:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postoji dosta varijacija, pa svako može da nešto doda/oduzme po svom ukusu. Dukatos je baš grčki, gušći jogurt nego naš...bio bi čak možda i bolji za ovu salatu. :)

      Delete
  2. Joj kak' se ovo meni dobrim čini, a i nije teško napraviti. :-) Znam sebe, ovo će mi biti obavezno uz doručak, ručak i večeru :D

    ReplyDelete
  3. Obožavam ovu salatu kao prilog uz giros, ali je nisam nikad sama pravila. I obožavam bijeli luk, ali se rijetko "počastim" njime, iz samilosti prema ukućanima. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokušaj, nije teška za pravljenje i ne oduzima puno vremena...a beli luk se skoro i ne oseti. ;)

      Delete
  4. i ja je volim ! gladam samo pavlaka ne bude pavlaka jer to leti jedem svaki dan pa ili gusti jugurt, ilinemasno kisleo mleko !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad dođe opet sezona, pokušaću sa gustim jogurtom. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...