Thursday, July 30, 2015

Golden Rose Gel look & Matte Top coat

U poslednjih par godina sve popularnije je lakiranje prirodnih noktiju, dok veštački polako idu u zaborav. U tom procesu lakiranja i ukrašavanja noktiju obavezan finalni korak je nanošenje nadlaka. Vaš izbor je da li će to biti sjajni, sa efektom geliranih noktiju ili mat, a u ovom postu ću sa vama podeliti svoje utiske o dva Golden Rose nadlaka. 



Golden Rose Gel look Top coat bi noktima trebalo da pruži gelirani izgled, kao da ste upravo izašli iz salona. Ima široku četkicu, karakterističnu za sve GR lakove iz Rich Color linije, čiji oblik ambalaže poseduju i ovi nadlakovi. Što se tiče tog geliranog izgleda, ne bih se složila da ćete ga sa ovim nadlakom dobiti. Sjaj koji pruža jeste visok, ali opet ne toliko da bi podsećao na gel. Malo je gušći, pa bi trebalo da obratite pažnju prilikom aplikacije na nokat. Ono što mene apsolutno izluđuje kod ovog nadlaka je to što već narednog dana polako počinje da puca po površini. Ne znam da li baš razumete ono što hoću da kažem, ali zamislite napuklo staklo...otprilike tako to izgleda. Sledećeg dana je to još vidljivije, tako da manikir možete nositi oko tri dana. Zbog toga ovaj nadlak koristim povremeno i to onda kada znam da neki manikir ne bih htela da nosim dugo, pa će tih par dana sasvim poslužiti. Kako izgleda na noktima možete pogledati OVDE i OVDE.  


Golden Rose Matte Top coat je, kao što i sam naziv kaže, nadlak koji bi noktima trebalo da obezbedi mat izgled. Za razliku od prethodnika, poseduje blago užu četkicu, a bočica je mat, što se meni veoma dopada. Nije mnogo gust, tako da se sa lakoćom raspoređuje po noktima i matira ih za minut. Ne znam za vas, ali meni je jako zanimljivo kada preko nekog sjajnog laka premažem ovaj i onda gledam proces prelaska u mat. Jedna od najpozitivnijih strana mat lakova je to što su odmah suvi i možete nesmetano nastaviti sa svojim aktivnostima. Kod ovog nadlaka se takođe javlja problem pucanja, ali nakon 3-4 dana i manje je vidljiv. Jedina mana, ako mogu tako da se izrazim, je to što blago posvetljuje boju laka preko koga ga nanosite. Koristila sam ga u OVOM manikiru. 


Da sumiram, GR Gel look Top coat ne bih preporučila, jedino iz razloga tog prebrzog pucanja, dok se GR Matte Top coat sasvim dobro pokazao i verovatno ću ga ponovo kupiti kada potrošim ovaj koji posedujem. Oba nadlaka sadrže 10,5 ml i koštaju do 200 dinara.

Volite li više mat ili sjajne završnice? Da li ste koristili neki od ovih nadlakova?    

14 comments:

  1. U poslednje vreme nešto su mi draži mat noktići... No i to se menja "kao vreme"...
    Lep post. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi imamo te svoje faze. :)
      Drago mi je da ti se dopao post. :)

      Delete
  2. Ja bih voljela probati matte nadlak jer nemam ništa slično dok za gel efekt na noktima imam Essence nadlak koji je jako dobar i drži manikuru na mjestu dosta dugo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čitala sam odavno da je jako dobar Essence Better than gel nails, ali ga kod nas (više) nema. Sada svi hvale one njihove nove the gel lakove i top coat, pa možda isprobam i njega. :)

      Delete
  3. Nemam naviku da koristim nadlake, a od skoro imam jedan koji pruža mat završnicu iz Avona. Dopada mi se efekat, neobičan je :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga treba ti makar jedan nadlak, pogotovo ako planiraš malo više da se igraš sa manikirima. :)

      Delete
  4. Ja imam Wet n wild matirajući i nemam zamjerke. :) Ovaj baš planiram isprobati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod nas nema Wet n Wild lakova, ali drago mi je da si našla onaj koji ti odgovara. :)

      Delete
  5. great post, I love both gloss and matte finish :)

    ReplyDelete
  6. Nemam točno ove lakove, ali GR ima stvarno odlične! :) Nisam nikada imala baš mat nokte, iako mi se to sviđa u zadnje vrijeme, pogotovo crni na dugačkim noktima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. GR Rich Color lakove najviše kupujem, do sada me nisu izneverili svojim kvalitetom.
      Slažem se da crni dugi mat nokti jako lepo izgledaju, mada ni ja često ne matiram nokte. :)

      Delete
  7. Meni je tvoj blog raj za oči, al' stvarno. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, Pixie. :)
      Do sada nisam dobila tako divan kompliment <3

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...